Search

Od Budimpešte do Pariza: glazbeni festivali koji garantiraju vrhunsku zabavu!

Od Budimpešte do Pariza: glazbeni festivali koji garantiraju vrhunsku zabavu!

Za sve ljubitelje dobre glazbe


Image: buro247.ru,
Instagram

Dolazi vrijeme glazbenih festivala, a mi vam donosimo naš odabir onih najboljih, koje biste trebali posjetiti ako ste željni dobrog provoda i odlične glazbe!

Festivali posvećeni vrhunskoj glazbi sve su veća pojava, a uskoro nam se bliži sezona kada je organiziran veliki broj onih, koji već godinama garantiraju odličan provod za sve svoje posjetitelje. Odabrali smo za vas one festivale za koje smo sigurni da će vam pružiti jedinstveno iskustvo i omogućiti vam da uživo poslušate neke od velikih svjetskih imena, kao što su Kendrick Lamar, Arctic Monkeys, Fever Ray i brojni drugi.

1. Primavera Sound

Od Budimpešte do Pariza: glazbeni festivali koji garantiraju vrhunsku zabavu! (фото 1)

Festival koji je aktivan još od 2001. godine, održava se u Barceloni i privlači posjetitelje diljem svijeta svojom odličnom ponudom izvođača. Stoga, nije čudno da je prošle godine ovaj festival posjetilo čak 200 tisuća ljudi jer su nastupala imena kao što su Solange Knowels i Grace Jones. Ove godine najavljeni su Lorde, ASAP Rocky i Bjork. Cijene se kreću od 200 eura, a festival će trajati od 30.svibnja do 3.lipnja.

2. Sonar Festival

Od Budimpešte do Pariza: glazbeni festivali koji garantiraju vrhunsku zabavu! (фото 2)

Nekoliko tjedana nakon Primavere, održava se drugi kultni festival, Sonar, koji će se također održati u Barceloni na Montjuicu. Poznat po velikom spektru elektroničke glazbe, ove godine slave 25. godinu postojanja. Najavljeni su Laurent Garnier, Diplo, Bonobo, Bicep, zatim solist Radioheada Thom Yorke i fenomenalan bend Gorillaz. Karte možete nabaviti već od 60 eura, a održat će se od 15. lipnja do 17. lipnja.

3. Exit Festival

Od Budimpešte do Pariza: glazbeni festivali koji garantiraju vrhunsku zabavu! (фото 3)

Festival koji nam je zbilja blizu i u čiju kvalitetu smo se mogli uvjeriti tijekom godina, ove godine dovodi nova imena koja će vas oduševiti. Za sve one koji žele slušati drugačiju glazbu, ovo je pravi festival za vas. Ove godine nastupat će The Knife, projekt sina Boba Marleya - Ziggyja Marleya, britanski pjevač i DJ Jax Jones i punk duo Slaves. Cijeli lineup nije još objavljen, ali ne sumnjamo da će ovaj festival dovesti još vrhunskih izvođača. Za ovaj biste festival trebali odvojiti oko 100 eura, a trajat će od 12. do 15. lipnja.

4. Lollapalooza Paris

Od Budimpešte do Pariza: glazbeni festivali koji garantiraju vrhunsku zabavu! (фото 4)

Poznati američki festival Lollapalooza dobio je nekoliko svojih verzija u Europi, a jedna od njih je u Parizu. Glavne zvijezde ovog dvodnevnog festivala su Depeche Mode, The Killers, Gorillaz, zatim Dua Lipa, Kasabian, Parov Stelar, Bastille, Black Rebel Motorcycle i mnogi drugi. Kao što možete primijetiti u samo dva dana možete na ovom festivalu poslušati neke od velikih svjetskih imena, koje ne biste imali prilike poslušati nekom drugom prilikom. Cijena festivalske karte je 150 eura, a održat će se 21. i 22. lipnja.

5. Sziget

Od Budimpešte do Pariza: glazbeni festivali koji garantiraju vrhunsku zabavu! (фото 5)

Ovo je jedan od najpristupačniji festivala u Europi s najboljom glazbenom postavom. U njegovom izdanju u 2018.godini moći ćete slušati Kendricka Lamara, Noela Gallaghera, Arctic Monkeys, Cigarettes After Sex, La Femme, Clean Bandit, The Kooks i brojne druge izvođače. Tema ovogodišnjeg izdanja jest "Love Revolution" s naglaskom na promicanju ideja mira, ljubavi i tolerancije. Cijene ulaznica kreću se od 70 eura, a festival traje od 8. do 15. kolovoza.

6. Way Out West

Od Budimpešte do Pariza: glazbeni festivali koji garantiraju vrhunsku zabavu! (фото 6)

Izvođači koji su za sada potvrdili svoje nastupe su Lykke Li, Arctic Monkeys, Arcade Fire i Kendrick Lamar. Popis još nije gotov, a li teško da će nas ovaj festival razočarati, budući da su prošle godine nastupali Lana Del Rey, Frank Ocean i Regina Spector. Postoji još od 2007. godine i ima reputaciju jednog od najbolje organiziranih festivala na svijetu. Održava se u Gothenburgu u Švedskoj od 9. do 11. kolovoza, a cijena ulaznica se kreće od 180 eura.

7.  Flow Festival

Od Budimpešte do Pariza: glazbeni festivali koji garantiraju vrhunsku zabavu! (фото 7)

2017.godine na ovom festivalu u Helsinkiju nastupali su Lana Del Rey, Moderat, Frank Ocean i brojna druga eminentna imena glazbenog svijeta. Ono što još ističe ovaj festival od drugih jesu impresivne instalacije koje su za ovaj festival napravili finski suvremeni umjetnici. Ove godine se među izvođačima nalaze St.Vincent, Patti Smith, Lykke Li, Arctic Monkeys i Kendrick Lamar. U ovom festivalu možete uživati od 10. do 12. kolovoza, a najniža cijena ulaznice jest 100 eura.

8. Reading i Leeds

Od Budimpešte do Pariza: glazbeni festivali koji garantiraju vrhunsku zabavu! (фото 8)

Ove godine neće se održati najpoznatiji britanski festival na Glastonburyju, ali to ne znači da neće biti ni jednog festivala. Dapače, dva festivala održat će se simultano na dvije različite lokacije, a jedna od njih je Reading and Leeds. Ove godine na ovom festivalu nastupat će Kendrick Lamar, Dua Lipa, Kings of Leon i još stotinjak izvođača. Cijena ulaznice je vrlo visoka, oko 200 funti, a festival će se održati od 24. do 26. kolovoza. 

9. Rock en Seine

Od Budimpešte do Pariza: glazbeni festivali koji garantiraju vrhunsku zabavu! (фото 9)

16. izdanje ovog francuskog festivala održat će se u St. Cloud Parku u blizini Pariza, ali izvođači koji bi trebali nastupiti ove godine nisu još poznati. Međutim, ovo je jedan od najpoznatijih francuskih festivala, pa možete očekivati vrhunska glazbena imena. Karte još nisu u prodaji, no festival će se održati u isto vrijeme kad i Reading and Leeds festival.

10. Lollapalooza Berlin

Od Budimpešte do Pariza: glazbeni festivali koji garantiraju vrhunsku zabavu! (фото 10)

Još jedna verzija američkog festivala, održat će se 8. i 9. rujna u Berlinu. Cijena karata se kreće od 130 eura, a lineup još nije objavljen, no prošle godine su nastupali Foo Fighters, Two Door Cinema Club i London Grammar, stoga se i ove godine očekuju odlična zabava.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više