Traži

Glazbenica koju volimo: Agnes Obel

Glazbenica koju volimo: Agnes Obel

Danska kantautorica bajkovitih nota


Fotografija: Facebook

Bajkoviti vokal ove danske glazbenice uspijeva nas uvijek uvući u neku pozitivnu melankoliju

Mlada kantautorica sa stalnom adresom u Berlinu, Agnes Obel jedna je od uspješnih glazbenica prepoznatih i puno šire od rodne Danske. Svojim debitantskim albumom iz 2010. godine "Philharmonics", za koji je sama napisala pjesme, glazbu, odsvirala dionice za klavir i producirala ga, osvojila je publiku i kritiku. A to su dokazale i brojne glazbene nagrade pristigle od struke iz Danske. 

Tako je 2011. godine osvojila dansku glazbenu nagradu za najbolji album, najbolji pop album, najbolje debitantsko izdanje, najbolji ženski vokal i najbolju kantautoricu. Njezini su se talent i melodičnost svidjeli brojnim producentima i glazbenim urednicima te su ih upotrijebili u brojnim reklamama te serijama poput "Uvoda u anatomiju".

Odmah 2011. počela je raditi na svom drugom albumu pod nazivom "Aventine" koji je izašao tek 2013. godine. Pjesmu "Fuel to Fire" u svom je stilu remiksirao i slavni redatelj David Lynch. Njezin nježan vokal uspoređuju s veterankom Kate Bush, ili indie predstavnicom Feist. Iza očaravajućih melodija i polaganog tempa kriju se zanimljive riječi iza kojih stoji Agnes Obel. Opustite se i uživajte. Nama to uvijek pođe za rukom kad slušamo ovu mladu dansku glazbenicu.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor