Search

Ime koje osvaja glazbenu scenu: Sam Smith

Ime koje osvaja glazbenu scenu: Sam Smith

21-godišnjak upečatljivog glasa


Image: Facebook,
BBC

Sam Smith je britanska mlada nada u usponu čiji upečatljivi vokal sve češće možemo čuti na radiopostajama

Čak i ako vam njegovo ime nije poznato, njegove pjesme ili vokalne suradnje niste mogli zaobići. Veliki hit Naughty Boya "La La La" koji je prošle godine žario i palio svim glazbenim radio postajama ili "Latch" dvojca Disclosure, ostvarene su upravo u suradnji sa Samom Smithom. Trenutačno je najaktualnija njegova pjesma "Money On My Mind", a danas je izbacio i video za novi singl: "Stay With Me". Tko je zapravo Sam Smith?

Mladi glazbenik rođen je u Londonu 1992., što ga s njegovih 21. godinu svrstava u trenutačno brzorastuću scenu debitantskih britanskih nada koje osvajaju i publiku i kritičare. Tako je Sam u prosincu nominiran za prestižnu nagradu BBC Sound koja se dodjeljuje glazbenicima u proboju i označava one koji imaju najveće šanse postati velikim zvijezdama u toj godini. Sam je nagradu, uz nominirane Banks, Samphu, Ellu Eyre, Georgea Ezru, i dobio. Također, vlasnik je i jednog Brit Awards kipića za najboljeg prema izboru kritičara. Sudeći prema trenutačnoj popularnosti i hitovima koje čujemo sve češće, predskazanje se ostvaruje i Sam je na dobrom putu da postane zvijezda.

Sam Smith

Njegov debitantski album "In the Lonely Hour" svoju će premijeru doživjeti u svibnju, a publika ga već željno iščekuje. Ono što Sama izdvaja od drugih je njegov odličan vokal koji kroz različite pjesme predstavlja svaki puta i drugačiju izvedbu. U suradnji s Disclosureom i Naughty Boyem savršeno se uklopio u elektronski zvuk, a u svojim solo izvedbama ipak reflektira nježnije note. Cijelog života je pjevao u zboru što se osjeti i u njegovim pjesmama, a kaže kako su ga oduvijek inspirirale dive glazbene umjetnosti, poput Arethe Franklin, Whitney Houston ili Chakke Khan, iz čijeg utjecaja crpi svoje viđenje pop glazbe. Glas koji kritičari ocjenjuju kao "zreo i unikatan" stvara posebnu atmosferu, uvjerite se i sami.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više