Search

Instagram mania: FOR festival 2014.

Instagram mania: FOR festival 2014.

Četiri dana odlične zabave na Hvaru


Image: Instagram,
PR

Odličan koncertni uvod, nastavak uz vrhunski DJ set, plaža, sunce, dobar popodnevni beach party - i onda sve ispočetka!

Drugo izdanje FOR festivala potvrdilo je svoj status odličnog intimnog manjeg festivala. Četiri dana odlične glazbe praćene ludim provodom do izlaska sunca na Hvaru su iza nas. Početak svake večeri bio je rezerviran za koncertni dio u klubu Veneranda gdje bazen ispred samog stagea (u kojem je odlučila zaplivati šačica Britanca za vrijeme Klaxonsa) i izgled amfiteatra definitivno pomažu odličnoj atmosferi. Energični Klaxonsi, simpatične i uvjerljive HAIM, zanimljivi Darkside, Movement o kojima ćete još puno čuti, zanimljiva produkcijski osvježena Neneh Cherry koja je nastupila s londonskim elektro duom Rocketnumbernine, odlični mladi Factory Floor, engleski psihodelični rockeri Temples, dio su ovogodišnjeg line up-a koji je vrijedilo doživjeti, a raznovrsnost i rekli bi "za svakog ponešto" također.

Instagram mania: FOR festival 2014. (фото 1)

Instagram mania: FOR festival 2014. (фото 2)

Instagram mania: FOR festival 2014. (фото 3)

Nakon koncerata priča se preselila na jedan od Paklenih otoka preko puta, u Carpe Diem beach bar, a noćna vožnja brodom uvijek pridonese nekoj čarobnoj ljetnoj atmosferi. Nastavak uz odlične DJ setove Erola Alkana, Marka Ronsona, Tensnake, Ghost Culture i drugih majstora od mixa natjerao je mnoge da dočekaju zoru na plesnom podiju, a borba za ulazak u backstage koji je vrvio festivalskim izvođačima u opuštenom izdanju bila je prisutna kroz cijelu večer. Najhrabriji su produžili na after partyje kako je tko za koji saznao, a ostali na konzervaciju barem djelića energije jer zabava na FOR festivalu počinje već u popodnevnim satima.

Instagram mania: FOR festival 2014. (фото 4)

Instagram mania: FOR festival 2014. (фото 5)

Instagram mania: FOR festival 2014. (фото 6)

Tako su opuštena druženja na suncu uz DJ setove organizirana na otočiću Jerolim. Zahvaljujući organizatoru festivala, diskografskoj kući Modular People čiji je vlasnik Steve Pavlovic, Australac hrvatskog podrijetla koji je i privatno u dobrim odnosima s većinom izvođača, mogli ste u opuštenom druženju na plaži vidjeti i Marka Ronsona, HAIM-ice, Klaxonse te Keiru Knightley koja je pratila svog supruga Jamesa Rightona, jednog od članova. Pravi show tog dana na plaži priredio je karizmatični Norvežanin Erlend Øye, proslavljen kroz bendove Kings of Convenience i Whitest Boy Alive koji je zajedno sa svojom akustičnom gitarom izveo ekskluzivni program "History Lesson" kombinirajući simpatičnu priču o povijesti glazbe i svojim inspiracijama s izvedbom u kojoj je njegov melankolični glas bacao sve prisutne u smiraj. Performans je završio kolektivnim kupanjem zajedno s Erlendom koji nije štedio svoje retro adidas hlačice i košulju. Nakon njega je DJ set odradio miljenik publike Nicholas Jaar. 

FOR 2014

Instagram mania: FOR festival 2014. (фото 7)

Sve u svemu FOR festival ispunio je naša glazbena očekivanja. Odlična glazba, opuštena atmosfera, manjak gužve i zanimljivi susreti koji se dogode kada najmanje očekujete je ono što volimo kod ovog festivala. Ponovilo se i sljedeće ljeto!

FOR 2014

Instagram mania: FOR festival 2014. (фото 8)

Instagram mania: FOR festival 2014. (фото 9)

Instagram mania: FOR festival 2014. (фото 10)

Instagram mania: FOR festival 2014. (фото 11)

Instagram mania: FOR festival 2014. (фото 12)

Instagram mania: FOR festival 2014. (фото 13)

Instagram mania: FOR festival 2014. (фото 14)

Instagram mania: FOR festival 2014. (фото 15)

Instagram mania: FOR festival 2014. (фото 16)

Instagram mania: FOR festival 2014. (фото 17)

Instagram mania: FOR festival 2014. (фото 18)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više