Search

Ivna Yuri: \"Čast mi je prezentirati svoj live set u trajanju od sat vremena\"

Ivna Yuri: "Čast mi je prezentirati svoj live set u trajanju od sat vremena"

Večeras u zagrebačkom klubu Boogaloo


Image: PR

Još uvijek se stignete odučiti za dobru dozu elektronike jer se večeras u Boogalloo-u sprema završni party Illectricity Festivala

Nakon mjesec dana trajanja jednog od najznačajnijih glazbenih događaja u godini, Illectricity Festival se približio kraju. Večeras je rezerviran za završni party na kojem će nastupiti glazbena imena kao što su Luke Vibert i Synkro iz Velike Britanije, Gary Gritnes iz Francuske, te naša poznata imena kao što su DJ Labud (Ekstrakt Crew),  Shao, i CFSN ekipa. 

Povodom završne večeri porazgovarali smo s Ivnom Ji, mnogima poznatom i pod imenom Ivna Yuri. Zagrebačka DJ-ica i producentica koja je svoje znanje stekla na SAE Institutu u Ljubljani. Ivna je karijeru započela u suradnji s klupskim večerima Le'tronik i Sicko Disko. Danas je dio Adriatiko Recordingsa za koji uskoro izdaje svoj drugi EP, a u siječnju joj izlazi i prva ploča za londonski Brokntoys pod nazivom The Glowing. Svoj glazbeni izričaj opisala bi kao eklektičan, a neke od njezinih objavljenih setova možete čuti ovdje. Da razbijemo tremu (ma koja, trema?) prije nastupa uputili smo joj nekoliko brzopoteznih pitanja: 

Žanrovi u glazbi koje preferiraš izvan zone elektronike?

Skoro pa se nisam susrela s glazbom u kojoj ne uživam. Teško je danas glazbu dijeliti na žanrove pogotovo kada granice blijede i stilovi se isprepliću. Glazba koja me budi je tradicionalni heavy metal, popodne me zabavlja popularna narodna glazba, a navečer schranz u kojemu uživaju i moji susjedi. 

DJ-i na hrvatskoj sceni koje posebno pratiš i čiji rad cijeniš? 

Teško mi je izdvojiti nekoliko dobrih DJ-evea kada se iz godine u godinu pojavljuje sve više mladih koji poštuju tradiciju, a na scenu se vraćaju i neki stariji tj. iskusniji DJ-evi. Sve to ne čudi jer su ploče dostupnije, a i sama profesija s razvojem tehnologije je postala popularna. Ograničena vremenski, rijetko plešem u klubovima, stoga ne stignem mnogo glazbenih događanja popratiti. Mogu reći da me nikad nisu razočarali prijatelj Jasmin (Le Chocolat Noir, Honored Matres), Mimi sa svojom Ekstrakt ekipom i, iako nije DJ, Zarkoff. 

Kako provodiš slobodno vrijeme? 

Uz posao i glazbu gotovo da i nemam slobodnog vremena. Čitam, jedem i pijem kavu u tramvaju na putu do posla. Rijetke, potpuno slobodne trenutke provodim s obitelji i prijateljima u prirodi. Zimi sjedim u lokalnom kafiću, slušam radijske hitove i pijem pivo.

Ivna Yuri: "Čast mi je prezentirati svoj live set u trajanju od sat vremena" (фото 1)

Klub koji te se najviše dojmio i zašto?

Uglavnom su mi se svidjeli prostori u kojima sam nabasala na zanimljiv program u kombinaciji s dobrim ozvučenjem. Beograd me je svaki put oduševio sa svojim klubovima, a Berlin s kafićima u kojima se održavaju programi poput kvizova koji nisu striktno vezani uz glazbu. Veće klubove gotovo i da nisam posjetila.

Warm up ili closing set? 

Najdraži su mi cjelovečernji programi tj. all nighteri. Ležerni su, a i imam priliku suptilno prijeći kroz nekoliko stilova.

Da se ne baviš glazbom bavila bi se...

Nekom drugom vrstom umjetnosti. 

Što možemo očekivati večeras na završnoj večeri festivala Illectricity? 

Illectricity festival ove godine traje dulje nego ikad i okupio je snažan line up koji ovoga petka zaključuju u klubu Boogaloo CFSN DJ-evi, ovogodišnji nucomer Shao, DJ Labud i legende elektronske scene Luke Vibert, Syncro i Gary Gritness. Ovom prilikom želim se zahvaliti organizatorima na podršci. Čast mi je prezentirati svoj live set u trajanju od sat vremena.  

Related articles

Buro 24/7 Selection

više