Search

Jane Birkin pjeva Gainsbourgove klasike na novom albumu

Jane Birkin pjeva Gainsbourgove klasike na novom albumu

"Birkin/Gainsbourg: Le Symphonique"


Image: buro247.ru

"Birkin/Gainsbourg: Le Symphonique" naziv je novog albuma koji je uspomena na veliku ljubav

Jane Birkin, žena čiji stil nadahnjuje većinu modnih dizajnera današnjice, objavila je novi album pjesama koje je inače napisao njezin glazbeni i ljubavni partner Serge Gainsbourg. Album se zove "Birkin/Gainsbourg: Le Symphonique" na kojem se nalaze orkestralne verzije njegovih najpoznatijih pjesama i skladbi, koje izvodi Jane.

"Uveli su me u ovaj projekt. Bila sam u Quebecu kada sam animatorici Monique Giroux ispričala kako je Serge često bio inspiriran klasičnom glazbom, a ona me pitala zašto ne bih njegove pjesme predstavila upravo u tom izdanju, onom orkestralnom" ispričala je Birkin u jednom intervjuu svoju motivaciju objavljivanja spomenutog albuma.

"Serge je uvijek volio klasiku, kao i slikarstvo i poeziju. Nije smatrao da je veliki umjetnik, ali je znao da je sjajan tekstopisac, tako da mislim da bi mu se svidjela ova izvedba njegovih pjesama." poručila je Jane. Inače cijeli album je nastao suradnjom japanskog skladatelja Nobuyukija Nakajime, producirao ga je Philippe Lerichomme, a izveo ga je orkestar Montreal Symphony s kojim će Birkin zajedno ići i na turneju ove godine. Album se može poslušati ovdje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više