Search

Jesenska koncertna sezona čini se stvarno odlična!

Jesenska koncertna sezona čini se stvarno odlična!

Nastupi kojima se jako veselimo u Zagrebu


Image: PR

Jesen u Zagrebu ne djeluje nimalo "depresivno", barem kada je u pitanju koncertna sezona, koja nam donosi nastupe nekih sjajnih glazbenih imena kao što su Fink, Sigur Ros, Zola Jesus...

Matthew Barnes, engleski producent elektronske glazbe koji se potpisuje kao Forest Swords, objavio je početkom svibnja drugi studijski album "Compassion" koji će uskoro predstaviti i zagrebačkoj publici na koncertu 3. listopada u Močvari.

U listopadu, preciznije 12., nam stiže i Fin Greenall, poznatiji kao Fink, a u Zagreb se vraća u sklopu Začarane Močvare te će promovirati novo studijsko izdanje koje će uskoro biti i predstavljeno, i to vrlo izgledno neposredno prije početka jesenske turneje.


Najveća vijest kada je u pitanju koncertna sezona je dolazak islandskih post rockera Sigur Ros koji premijerno dolaze u Hrvatsku na koncert u Maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova u petak 20. listopada. Nakon više od 10 godina bend ide na turneju bez predgrupe, izvodeći poseban "An Evening With Sigur Ros" program. Koncert će se sastojati od dva dijela, koji su podijeljeni kratkom pauzom. Riječ je o nastupu na kojem izvode najznačajnije trenutke svoje karijere, ali i premijerno do sada neobjavljene pjesme koje bi se trebale naći na idućem studijskom albumu.

Još jedan bend odlučio nas je ponovno posjetiti u Zagrebu i to šest godina nakon premijernog gostovanja u Hrvatskoj. Naime, ponovno nam dolaze Fleet Foxes, a dovodi ih SuperUho i to 9. studenog u zagrebačku Tvornicu kulture.


Ono čemu se isto veselimo jest britanski glazbenik, producent i multi-instrumentalist Sohn. On će predstaviti svoju elektronsku glazbu praćenu bendom 10. studenog po prvi puta hrvatskoj publici. U zagrebačku Tvornicu dolazi na krilima novog albuma "Rennen", najavljenog singlovima "Hard Liquor" i "Signal".

Gošća koju uvijek volimo vidjeti i čuti je svakako Zola Jesus koja nakon dva hvaljena nastupa u Tvornici Kulture Zola Jesus 18.11. po prvi put nastupa u klubu Močvara. Njezine live izvedbe novih i starih materijala ni ovaj put zasigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnima. Uzevši sve ovo u obzir čini se kako jesenska koncertna sezona ove godine itekako obećava, a vjerujemo kako možemo očekivati i još neke najave nastupa.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više