Search

Jeste li već čuli za Masega? Pjesme ovog mladog glazbenika idealan su ljetni soundtrack

Jeste li već čuli za Masega? Pjesme ovog mladog glazbenika idealan su ljetni soundtrack

Tekst: L.L.


Image: Getty Images,
Instagram

Opuštanje na plaži, uz čašu vina, pa čak i lagana vožnja gradom u ljetnim će mjesecima postati još malo posebnijim iskustvom uz zvukove pjesama mladog i iznimno talentiranog glazbenika Masega. Pravim imenom Micah Davis, ovaj Jamajčanin s američkom adresom oduševio nas je laganim ritmom uz koji se čak i sati na poslu čine jednostavnijim i lakšim zadatkom. Masego, što na južnoafričkom jeziku znači blagoslov, u glazbi koju stvara spaja čak tri žanra, jazz, trap i house, a svoj spoj i sam naziva "TrapHouseJazz". Prepoznat ćete ga po hitovima poput “Navajo”, “Girls That Dance” i “Tadow” koje ste zasigurno čuli u nekom od domaćih klubova.

 

 

Mladom je glazbeniku tek 26 godina, a kroz odrastanje, kako i sam ponosno ističe, uz majku i oca pastore, naučio je svirati čak nekoliko instrumenata. Danas se tako može pohvaliti sjajnim vještinama kada su u pitanju bubnjevi i saksofon, klavir te u posljednje vrijeme čak i harfa, ali i čitav niz drugih instrumenata na kojima je brusio svoj talent. Micah Davis svojedobno je upisao čak i fakultet u Virginiji no ljubav prema glazbi ipak je prevagnula te je obrazovanje napustio kako bi se u potpunosti posvetio stvaranju onoga što ga zbilja veseli. Kao uzore, između ostalih, Masego navodi gospel glazbenika Kirka Franklina i Andrea 3000 iz nekoć superpopularnog benda Outcast pa i ne čudi toliko što se ovaj mladi glazbenik voli igrati različitim žanrovima, spajati ih i stvarati glazbu kakvu do sada gotovo da i nismo imali prilike čuti.

 

Jeste li već čuli za Masega? Pjesme ovog mladog glazbenika idealan su ljetni soundtrack (фото 1)

 

Upravo zato, kada je 2017. godine svijetu predstavio svoj hit "Tadow", onaj koji je nastao u suradnji s glazbenikom French Kiwi Juiceom (FKJ), isti je postao ultimativni hit te je prikupio više od 80 milijuna pregleda na različitim platformama. Bio je to znak da radi nešto dobro te je shvatio kako je pravo vrijeme da publici predstavi još svojih ideja. Tako je 2018. godine izdao svoj prvi album "Lady Lady", a zatim su se počeli redati nastupi i uspjesi kojima se rijetko koji glazbenik može pohvaliti. Masegov je nastup, primjerice, na ovogodišnjoj Coachelli bio jedan od najiščekivanijih.

 

 

Zanimljivo je spomenuti i kako se Masego posljednjih godina toliko posvetio glazbi da na njegovim tijelu možete vidjeti tetovirane motive mikrofona, bubnjeva, saksofona i klavira, a u jednom je intervjuu na pitanje što ga tjera da iznova uči svirati nove instrumente, odgovorio kako su za to zaslužne upravo i samo žene. Za svoj stil kaže da je pomalo eklektičan, a sve što mu je na pozornici potrebno za dobru zabavu i sjajan koncert su, kako kaže, on sam i tek jedan instrument. Na kraju, naš je savjet da dan začinite dozom sjajnog ritma i prepustite se Masegovoj glazbenoj čaroliji, vjerujte, mogli biste se zaljubiti.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više