Search

Jinxi slave 20 godina karijere

Jinxi slave 20 godina karijere

Sve je spremno za još jedno Gričevanje


Image: Facebook/promo

Sutra počinje zagrebački glazbeni festival na Gornjem i Donjem gradu; od 20. do 31. svibnja održavat će se na platoima Gradec i Tuškanac, a svi koncerti su besplatni

20 godina od prvog koncerta, održanog samo nekoliko metara dalje u klubu Saloon, grupa Jinx proslavit će svoju okruglu obljetnicu i 20. svibnja otvoriti treće izdanje Gričevanja, zagrebačkog festivala na Gornjem gradu, koji se za ovu priliku još jednom spušta na plato Tuškanac. Iako se još pamti kao zimski festival uklopljen u starozagrebačke legende o vješticama na Griču, Gričevanje je od prošle godine zakoračilo u toplije dane. Tako će se koncerti na otvorenom i partyji pod kupolama ove godine održati od 20. do 31. svibnja, i to prošireno na dvije lokacije - platoima Gradec i Tuškanac.

Koncert na Gričevanju bit će prva prilika da u Zagrebu čujete Jinxe na njihovoj rođendanskoj turneji Hrvatskom, Slovenijom, Srbijom, BiH i šire, a Jinxi se obećaju onakvima kakve ih još niste vidjeli i doživjeli.

U 12 festivalskih dana, od 20. do 31. svibnja na platoima Gradec i Tuškanac, na open air pozornicama i pod kupolama, osim Jinxa, nastupiti će Igut, Benchwarmers, ESC Life, Tobogan, Lovely Quinces, Irena Žilić, Repetitor, Punčke, Muscle Tribe of Danger and Excellence, Jonathan, Diskodelija, Let3, Moraines i Pips, Chips & Videoclips.

Na dane otvaranja i zatvaranja Festivala na platou Gradec će ugostiti DJ kolektive CFSN i Whateverest, a kasnije ih preseliti u klub Kino Grič. Osim glazbenog programa, na Gričevanju će se u nedjelju 25. svibnja na platou Gradec i duž Strossmayerovo šetalište održati Bazaar, najveći i najvažniji urbani market u Zagrebu i platforma za umjetnike, dizajnere i druge kreativce. Na Bazaaru će se moći naći rijetki primjerci vintage odjeće, obuće i nakita, komadi retro namještaja, restaurirane fotelje i stolice, industrijske lampe, stare škrinje, kovčezi te mnogo sitnih detalja poput kristalnih pepeljara, mini ventilatora... Osim toga, u suradnji s Malim placom na tavanu, ponuda će se proširiti na domaće tjestenine, sireve, egzotične goji bobice iz Istre, mlijeko, kravlje i magareće, domaće paprenjake, prirodne sokove, organsku sol i papar, maslinovo ulje, ocat od bazge, sirovi kakao te gotovu ukusnu hranu domaćih kuhara.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više