Search

John Legend i Kelly Clarkson dali novo, osvještenije ruho božićnom klasiku, evo kako sada zvuči jedna od najpopularnijih blagdanskih pjesama

John Legend i Kelly Clarkson dali novo, osvještenije ruho božićnom klasiku, evo kako sada zvuči jedna od najpopularnijih blagdanskih pjesama

"Baby It's Cold Outside"

Tekst: L.L.

Image: Getty Images

Jedan od omiljenih božićnih klasika, pjesma "Baby, It’s Cold Outside" dobio je novo ruho i to u skladu s #MeToo pokretom. Glazbenici John Legend i Kelly Clarkson, naime, udružili su snage na Legendovom novom blagdanskom albumu pa su čak 75 godina staru pjesmu prilagodili današnjem, sve opreznijem vremenu kada su u pitanju neka od pitanja koja zagovara #MeToo pokret.

John Legend i Kelly Clarkson dali novo, osvještenije ruho božićnom klasiku, evo kako sada zvuči jedna od najpopularnijih blagdanskih pjesama (фото 1)

Ako ste pozornije slušali popularnu pjesmu, zasigurno ste primijetili kako se radnja iste vrti oko muškarčeva uvjeravanja djevojke da ne odlazi od njega koristeći pritom hladno vrijeme kao razlog zbog kojeg ne bi trebala izlaziti iz njegovog, pretpostavljamo, stana. Pjesmu je napisao Frank Loesser davne 1944. godine, a do sada su je izvodile zvijezde poput Esther Williams, Michaela Bublea, Lady Gage i Tonyja Benneta.

Sada, kako bi blagdani pred nama prošli u što ljepšem, smirenijem tonu, John Legend i Kelly Clarkson tekst pjesme zamijenili su onim nešto prihvatljivijim za današnje vrijeme, a kao razlog naveli su kako sam tekst podsjeća na silovanje te uvjeravanje muškarca na nešto što djevojka u pjesmi zbilja ne želi. Tako muškarac djevojci u novoj verziji, umjesto uvjeravanja da ostane, nudi da pozove taksi, a kada ona izrazi želju za još jednim pićem, on, u ovom slučaju John Legend, Kelly Clarkson odgovara: "To je tvoje tijelo i tvoj izbor".

Upravo zbog seksualnih konotacija ovog tipa, prošle je godine pjesma "Baby, It’s Cold Outside" uklonjena je s brojnih popisa pjesama američkih radio postaja, a nedavno se javnosti obratila i kćer Franka Loessera koja je izjavila kako je pjesma nastala davno prije #MeToo pokreta te kako je njezin otac istu napisao za njega i njezinu majku, bez baš ikakvih loših primisli.

No, da ne duljimo, s vama želimo podijeliti pjesmu "Baby, It’s Cold Outside" namijenjenu baš svima i bez skrivenih poruka. U nastavku donosimo originalan tekst pjesme te onaj koji će se naći na ovogodišnjem albumu Johna Legenda koji u prodaju izlazi za nekoliko dana, 8. studenog.

Dio originalne verzije "Baby, It’s Cold Outside"

I really can't stay (Baby it's cold outside)

I gotta go away (Baby it's cold outside)

This evening has been (Been hoping that you'd dropped in)

So very nice (I'll hold your hands they're just like ice)

My mother will start to worry (Beautiful what's your hurry?)

My father will be pacing the floor (Listen to the fireplace roar)

So really I'd better scurry (Beautiful please don't hurry)

Well maybe just a half a drink more (I'll put some records on while I pour)

The neighbors might think (Baby it's bad out there)

Say what's in this drink? (No cabs to be had out there)

I wish I knew how (Your eyes are like starlight now)

To break this spell (I'll take your hat, your hair looks swell) (Why thank you)

I ought to say no, no, no sir (Mind if move in closer?)

At least I'm gonna say that I tried (What's the sense of hurtin' my pride?)

I really can't stay (Baby don't hold out)

Baby it's cold outside

Ah, you're very pushy you know?

I like to think of it as opportunistic

Dio verzije Johna Legenda i Kelly Clarkson

"I’ve got to go away."

"I can call you a ride."

"What will my friends think,"

"I think they should rejoice,"

"If I have one more drink?"

"It’s your body, and your choice."

Related articles

Buro 24/7 Selection

više