Search

Justin Bieber, generacija Z u transu i nedostatak entuzijazma

Justin Bieber, generacija Z u transu i nedostatak entuzijazma

Kako je bilo na zagrebačkom koncertu?

Tekst: Ana Pavić


Image: Julien Duval

Već mjesecima trpim sitne uvrede i podsmijehe prijatelja jer sam jednom izjavila da Justin Bieber ima najbolji pop album prošle godine

Nisam gorljivi obožavatelj Justina Biebera što je logično jer ne pripadam toj generaciji, niti znam njegov kompletan opus. Do albuma "Purpose" isključivo sam ga pratila kroz tabloide i formirala mišljenje o liku i djelu. Reći ću samo da mišljenje nije bilo najbolje...

Gledajte, nitko od nas ne zna kako je imati 22 godine, 300 milijuna dolara na računu i vojsku "YES" ljudi koji vam ispunjavaju svaki hir. Ne znamo ni kako je ne moći kretati se kao normalna osoba, nego biti javno dobro koje svi trgaju, čijim djevojkama tinejdžerice prijete smrću i mučenjima nazivajući ih kurvama, droljama... Ne govorim o sindromu sirotog malog bogataša, već o danku koji je sve to uzelo na ovom dečku, a on je naposljetku samo dečko od 22 godine koji donosi brdo novaca mnogima u tom hranidbenom lancu. Prije godinu dana dao je intervju za Vanity Fair u kojem je novinar izrazio brigu za njegovo zdravlje, navodeći da posjećuje neke nadriliječnike koji mu daju tablete protiv nesanice i liječe ga od depresije. Svi smo svjedoci tamne medalje dječje slave, od Britney Spears pa do Lindsay Lohan, a jedno se vrijeme činilo da ni Justin nije daleko od sloma.

Justin Bieber

Zagrebački koncert sam posjetila iz više razloga. Prvi je taj što, ponavljam, jako volim album "Purpose" i zanimalo me kako izgleda show. Drugi je taj što sam htjela vidjeti koliko je u pitanju karizma koju svaka super zvijezda treba imati, a koliko se radi o umjetnoj tvorevini iz izdavačke kuće kojoj je davno kumovao Usher.

Arena je "pucala" od Beliebera koji vriskovima bez problema mogu probiti zvučni zid Takvu dozu oduševljenja i krikova nisam doživjela nikad u životu, a vjerujte da u nogama ( i ušima) imam koncerata u svim žanrovima. Moram pohvaliti odličnu predgrupu The Knocks koji su nastupili s tolikim entuzijazmom da je bilo teško skrenuti pogled i ne zaplesati.

Bieber je koncert otvorio s nekoliko novih hitova uključujući zaraznu plesnu stvar "Where Are You Now" koju potpisuju Skrillex i Diplo, a čiju su izvedbu pratili vrhunski vizualni efekti. Nakon toga je nanizao ostale uspješnice poput "No Sense", "Boyfriend", "What Do You Mean", balade "No Pressure"... Našao je i vremena za Q&A s obožavateljima koji su mu postavljali pitanja iz fan pita. Iako je show produkcijski odrađen bez greške, kako se kaže kao "urica", ne mogu se oteti dojmu da je Bieber premoren i da mu nedostaje entuzijazma. Jednostavno rečeno: čovjeku se ne da!

Justin Bieber

Da kojim slučajem nema plesače koji su se slamali od koreografije i izgorjeli na stageu on sam ne bi mogao iznijeti show. Pokreti su mu školski i robotski što je za zvijezdu njegovog kalibra i vrstu glazbe koju izvodi u najmanju ruku čudno. Ako ste ikada uživo gledali Justina Timberlakea ili Beyoncé jasno vam je o čemu pričam. Na trenutke ples mu je nalikovao na "povratničke" nastupe Britney Spears dok se nije vratila u formu, a imajte na umu da je Britney nekoć bila vrhunska plesačica! Kritike na račun playbacka neću pisati jer su ih svjetski mediji već dobro dokumentirali u brojnim tekstovima o ovoj turneji. Neke melodije je pjevao uživo i jasno je da se radi o talentiranom dečku koji zna pjevati, ali se, poput mnogih ostalih pop zvijezda, koristi svim alatima za plesne pjesme koje zahtijevaju koreografiju. Iz tog razloga bilo je poželjno da je taj plesni dio odrađen kako spada.

Justin Bieber

Unatoč svemu dobro sam se zabavila, ali ponavljam, nisam veliki obožavatelj te nisam imala pretjerana očekivanja osim znatiželje i nekoliko pjesama koje sam željela čuti i doživjeti uz cijeli show. Djevojčice su padale u delirij, plakale, zazivale mu ime. Njima ne smeta ništa od navedenog. Dovoljno je da Justin namigne, obriše suzu i kaže "Love Yourself"... i Arena gori.

Save

Related articles

Buro 24/7 Selection

više