Search

Južnoafrička senzacija Die Antwoord objavila novi singl

Južnoafrička senzacija Die Antwoord objavila novi singl

"Dazed & Confused"


Image: buro247.ru,
PR

Praćeni hordom sljedbenika Die Antwoord svojom glazbom i pojavom dižu prašinu diljem svijeta, a mi željno iščekujemo njihov samostalni i premijerno nastup u Hrvatskoj koji će se dogoditi 13. lipnja u paviljonu 9 Zagrebačkog Velesajma

Svjetski omiljena južnoafrička senzacija Die Antwoord objavila je novi singl “Dazed & Confused” ususret premijernom hrvatskom nastupu u ponedjeljak 13. lipnja u paviljonu 9 Zagrebačkog Velesajma. Pjesma će se naći na nadolazećem mixtapeu "Suck On This", a donosi zarazan ritam ispunjen reggaeom, synthom, upečatljivim perkusijama te prepoznatljivim eksplicitnim tekstovima. Specifičan glas Yo-Landi upotpunjen je i vokalom Ninje u drugačijem izdanju, produkciju potpisuje GOD, a pjesma je laganija od onog što smo navikli čuti. Ovime je fantastični rap-rave trojac prekinuo gotovo dvogodišnju stvaralačku pauzu te najavio spomenuti mixtape koji izlazi u četvrtak, 19. svibnja. Bit će to uvod u novi, četvrti album koji još uvijek nosi naziv "We Have Candy", a datum objave još nije poznat.

Najava dugoočekivanog premijernog nastupa južnoafričke rap rave senzacije Die Antwoord, koja dolazi u sklopu aktualne turneje, izazvala je ogroman interes u cijeloj Hrvatskoj, ali i regiji. Naime, ovaj fantastičan trojac uzdrmao je glazbenu scenu sa svojom provokativnim glazbom i pojavom koje prate viralni spotovi i adrenalinski nastupi.

Bend je to koji je zbog svog specifičnog glazbenog izričaja, prepoznatljivosti članova i divlje energije zaradio epitet benda kojeg se ne može ni sa čime usporediti, a njihovi koncerti se trebaju doživjeti uživo. Njihova glazbena mješavina hip-hopa, rapa, rocka i ravea donosi priču s ruba urbanog društva i siromašnih ulica južnoafričkog Cape Towna, a kroz pokret "zef" portretiraju underground glazbeno i vizualno. Njihovi tekstovi su provokativni, smiješni, čak pomalo i morbidni, ali nose jaku poruku te se pjevaju na južnoafričkim jezicima Afrikaans, Xhosa, kao i na engleskom, što dodaje specifičnosti benda.

Južnoafrička senzacija Die Antwoord objavila novi singl (фото 1)

Die Antwoord je osnovan u Cape Townu 2008., a predvode ga reperi Ninja i Yo-Landi Visser te DJ Hi-Tek. Prvi album "$O$" objavili su besplatno online, spot za pjesmu "Enter the Ninja" osigurao im je međunarodnu pozornost, a trend probijanja interneta nastavio se s kontroverznim singlom "Evil Boy". Za vlastitu Zef Records etiketu izdaju drugi album "Ten$Ion" koji uključuje singlove "I Fink U Freeky" i "Fatty Boom Boom”, te stavlja bend u fokus svjetske glazbene scene. Singlovi "XP€N$IV $H1T", "Pitbull Terrier" i “Ugly Boy” predstavili su treći studijski album “Donker Mag” iz 2014. koji se našao i na prvom mjestu Billboardove ljestvice dance/electronic albuma. Dosad su realizirati dva video projekta i to kratki film "Umshini Wam", te odličan SF "Chappie" iz 2014.

Na novom studijskim albumu koji bi se trebao zvati "We Have Candy", produkcijom će se pozabaviti DJ Muggs iz Cypress Hilla. Praćeni hordom sljedbenika Die Antwoord svojom glazbom i pojavom dižu prašinu diljem svijeta. Do sada ih se moglo vidjeti samo u susjedstvu na Exitu i Schengenfestu, a mi željno iščekujemo njihov samostalni i premijerno hrvatski nastup.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više