Search

Kali Malone renomirana majstorica minimalističkog zvuka nastupa na Touch Me festivalu

Kali Malone renomirana majstorica minimalističkog zvuka nastupa na Touch Me festivalu

Urednik: BURO.


U Hrvatsku po prvi puta dolazi mlada ali već renomirana Kali Malone, majstorica minimalističkog i meditativnog zvuka, čiji je prošlogodišnji album The Sacrificial Code ostvario izuzetan uspjeh na svjetskoj eksperimentalnoj glazbenoj sceni, dok ga je Boomkat 2019. proglasio albumom godine. Bilo da je za orguljama ili izvodi čistu elektroničku glazbu, Malone očarava istovremenom jednostavnošću i kompleksnošću, izazivajući intenzivnu emocionalnu reakciju.

Američka skladateljica i glazbenica koja živi i radi u Stockholmu, stvara zvučne monolite koji preispituju samu građu za slušanje. Putem analogne i digitalne sinteze, i unutar kompozicijskih okvira koji koriste jedinstvena podešavanja tona i psiho-akustične pojave, mračni minimalizam umjetnice održava određenu gravitaciju čak i kada se tlo pomiče. Njezin nedavni niz albuma istražuje interakciju unutar elektroakustične instrumentacije: drvenih puhačkih instrumenata sa sintesajzerom, kvarteta gudača sa sinusnim valovima i, najvažnije od svega, orgulja koje su spojene na mikrofon i oprostorene.

Kali Malone renomirana majstorica minimalističkog zvuka nastupa na Touch Me festivalu (фото 1)

Uživo izvodi orguljaške i koncerte čiste elektroničke glazbe. Koristeći akustičnu i sintetsku instrumentaciju u repetitivnim i produženim trajanjima, njezine bogate harmonijske teksture zrače izrazitom emotivnom nijansom koja proizvodi zadivljujuće i neobične dubine fokusa.

Malone je svoje radove predstavila na brojnim lokacijama, među kojima se ističu Atonal u Berlinu, Moogfest, MIRA, a sada je na mapu došla i Hrvatska.

Njezin prvi zagrebački nastup bit će za mix pultom višekanalnog elektroničkog set upa, a na rasporedu je u ponedjeljak, 21. rujna s početkom u 21:30 sati. Nastup će se zbog epidemioloških mjera održati na parkiralištu ispred HALE V Tehničkog muzeja Nikola Tesla Zagreb u sklopu Touch Me festivala koji je otvoren do 3. listopada.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više