Search

Kasabian uskoro stižu u Zagreb, a izdali su i novi album

Kasabian uskoro stižu u Zagreb, a izdali su i novi album

"For Crying Out Loud"


Image: buro247.kz

Jedan od najcjenjenijih rock sastava današnjice, fantastične Kasabian, imat ćemo prilike poslušati live u lipnju u Zagrebu, a prije nekoliko dana izdali su i svoj šesti po redu album...

Engleski rock bend Kasabian na sceni je još od 1997. godine. Od tada su izdali čak šest albuma, osvojili niz nagrada i priznanja. Glazbena kritika svrstala ih je žanrovsku i indie rock bendove, no gitarist iz benda, Sergio Pizzorno se po tom pitanju kategorički izjasnio: "Mrzim indie bendove, ne razumijem kako smo mi upali u tu kategoriju". Bend je prije nekoliko dana predstavio i svoj novi album imena "For Crying Out Loud" koji donosi 12 pjesama. Zanimljivo je kako ističu da je spomenuti album nastao u svega šest tjedana.

Spomenimo i kako Kasabian iza sebe imaju brojne turneje, rasprodane stadionske nastupe i cijeli niz hvaljenih festivalskih nastupa (Reading, Leeds, Isle of Wight, T in the Park, Rock Wercheter...), ali posebno se ističe njihov headline nastup na kultnom Glastonburyu 2014. godine koji je po mnogima bio upravo i najbolji nastup te godine. Nakon trijumfa na Glastonburyu, titula najboljeg britanskog sastava od strane Brit Awardsa i Q Awardsa, eksplozivna glazbena energija Kasabiana po prvi puta dolazi u Hrvatsku, na INmusic festival #12!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više