Search

Koncerti u veljači koje ne smijete propustiti

Koncerti u veljači koje ne smijete propustiti

Fink, Damir Urban, Jonathan, Massimo, Mark Lanegan...

Image: PR

Ovaj mjesec rezervirajte za glazbu!

Nakon laganog zatišja uobičajenog za siječanj, društveni život ponovno se budi. Ovog puta mislimo na koncerte kojih će biti puno, i to dobrih. Odabrali smo najzanimljivije ovog mjeseca koje ne smijete propustiti. A počinjemo već večeras!

Fink
Kad: 6. veljače
Gdje: Klub Močvara

Karizmatični engleski kantautor Fin Green koji predvodi bend FINK, nastupit će večeras u klubu Močvara. Tsunami emocija i kvaliteta koju nosi glazba Finka leži u snažnom kantautorskom izričaju prepunom iskrenih emocija pretočenih u rock/blues glazbu nepretencioznih modernih aranžmana. Bend je s vremenom postao omiljeni izvođač i onih najvećih: svjetski poznatog benda Radioheada; gostovali su na BBC radiju u live sessionu kod legendarnog Gillesa Petersona, a 2012. godine FINK nastupa u Amsterdamu s filharmonijskim orkestrom Royal Concertgebouw Orchestra s kojima izvode klasična rock djela koja su sami odabrali. U srpnju 2014. godine izdali su album "Hard Believer" kojeg je producirao Billy Bush (Beck, Alanis Morissette, Garbage, Tegan and Sara). Album je osvojio samo visoke ocjene na najvažnijim glazbenim top ljestvicama, a njegov će sadržaj FINK izvesti večeras u Zagrebu.

DJ Shadow i Cut Chemist
Kad: 9. veljače

Gdje: Tvornica kulture

Velika svjetska "Renegades Of Rhythm" turneja DJ Shadowa i Cut Chemista prešla je Atlantik i započela svoj europski dio u sklopu kojeg će nakon Velike Britanije, Austrije i Mađarske svratiti do zagrebačke Tvornice kulture u ponedjeljak 9. veljače. Josh Davis i Lucas MacFadden doista sa sobom donose muzejske primjerke, vinile s kojih je Bambaataa vrtio po njujorškim klubovima 70-ih i 80-ih, prve printove, originale koji su udarili temelje uličnoj revoluciji i koji su naposljetku završili u arhivi Sveučilišta Cornell. U rukama dvojice vrhunskih DJ-a, na šest gramofona, ti ključni momenti glazbene povijesti postaju dvosatni rollercoaster old school breabeatova i frenetičnih scratcheva.

Lollobrigida
Kada: 14. veljače
Gdje: Tvornica kulture

Nakon duže koncertne pauze u Zagrebu, Lollobrigida se vraća nastupom u Tvornici kulture na Valentinovo. Nova postava benda donosi osvježenje u zvuku koji je pojačan gitarama, a to se posebno ističe u najnovijem singlu "Najbolji život". Članovi benda uz Idu i Petru su mladi punk rock dečki iz Beograda - Damjan, Bole, Marko i Nemanja, na gitarama, bass gitari i bubnjevima, a time nastup uživo postaje puno žešći.

Massimo
Kada: 14. veljače
Gdje: Dom sportova

Direktno iz Engleske u zagrebački Dom sportova stiže gitarist koji svira sa Peterom Gabrielom, a radio je i s Kate Bush, Robertom Plantom, Paulom McCartheyjem, a ovog puta pridružit će se Massimu na pozornici. Njegovo ime je David Rhodes, a gost je na posljednjem objavljenom Massimovom albumu "1 dan ljubavi" na kojem je snimio nekoliko gitarskih dionica. Posebnost ovog koncerta je i to da će publika prvi put moći uživati u kompozicijama s novog studijskog albuma "1 dan ljubavi". Uz "Suze nam stale na put", uživat će u aktualnom singlu "Ispod nekog drugog neba", singlovima "Kladim se na nas", "Ne dam grijehu na tebe" i drugim.

Damir Urban & 4
Kada: 21. veljače
Gdje: Dom sportova

Najveći koncert karijere Damira Urbana i njegove Četvorke dogodit će se u Domu sportova 21. veljače, a bit će začinjen zanimljivim prednastupima Milice Šerbedžije i Lovely Quinces. Koncert će obuhvaćati sve faze Urbanove karijere, od mitskih Laufera preko antologijskih albuma "Otrovna kiša" i "Žena dijete" do posljednjih diskografskih izdanja zaključno s aktualnim "Mamutom", jednim od najboljih albuma 2014. godine. Koncert će imati "intimniji" dio programa, a započelo je snimanje kratkih filmova koji će pratiti određene pjesme. 

Mark Lanegan Band w/ Duke Garwood & The Faye Dunaways
Kad: 27. veljače
Gdje: Lauba

Nakon prošlogodišnjeg rasprodanog koncerta u kinu Studentskog centra, Mark Lanegan Band ponovo se vraća u Zagreb, gdje će nastupiti u jedinstvenoj konceptualnoj galeriji suvremene umjetnosti LAUBA što će dodatno naglasiti, već intenzivan doživljaj Laneganove atmosferične i mračne rock'n'roll poezije. Nadolazećim koncertom u Zagrebu, Mark Lanegan Band predstavit će deveti album u samostalnoj karijeri  "Phantom radio".

Jonathan
Kad: 28. veljače
Gdje: Tvornica kulture

Riječka indie rock petorka Jonathan vraća se u Tvornicu kulture, ovog puta na veliki samostalni koncert u Velikom pogonu. Bit će to odlična rekapitulacija prošle, iznimno uspješne godine u kojoj se debitantski album "Bliss" našao na vrhovima gotovo svih top ljestvica najboljih domaćih izdanja za 2014., a ujedno i prilika da poslušate novi materijal koji će se uskoro naći u eteru. Kao potvrda velikom uspjehu dolazi i friška nominacija za nagradu Porin u kategoriji Najbolji mladi izvođač, što pokazuje da su Jonathan među najkvalitetnijim i najzapaženijim novitetima na sceni.

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više