Search

Lada Obradović u vrhu ženskog bubnjarskog natjecanja u Kaliforniji

Lada Obradović u vrhu ženskog bubnjarskog natjecanja u Kaliforniji

Svjetsko natjecanje "Hit like a girl"

Urednik: Tina Kovačiček


Image: PR

28-godišnja Lada Obradović iz Siska mlada je bubnjarica koja je ušla u najužu konkurenciju kalifornijskog natjecanja "Hit like a girl"

Hrvatski zvuk "trese" Kaliforniju - Lada Obradović, talentirana hrvatska jazz bubnjarica pred finalom je ženskog bubnjarskog natjecanja "Hit like a girl" u Kaliforniji, SAD. Ovo natjecanje od 2011. godine okuplja ženske bubnjarice kroz online glasovanje i profilira najbolje glazbenice. Na web stranici hitlikeagirlcontest.com nalazi se Ladina skladba "Kids of Glue" za koju je moguće glasovati do 27. ožujka 2016 i to jednim klikom ovdje. O najboljim natjecateljicama će odlučiti komisija sastavljena od svjetski poznatih bubnjarica, a lijepo bi bilo da i Hrvatska ima svoju kandidatkinju.

Lada se prijavila na natjecanje kako bi javnosti predstavila novi projekt s vlastitim kompozicijama pod imenom "Lada Obradovic Project". Ono što pokreće ovu glazbenicu i daje joj inspiraciju su emocije. Skladba "Kids of Glue" govori o unutarnjoj tuzi i nemiru koji je susrela na ulicama gradova u kojima je svirala. Upravo ju je nada koju gaji za boljitkom navela da napiše ovu skladbu.

Lada Obradović u vrhu ženskog bubnjarskog natjecanja u Kaliforniji (фото 1)
Lada Obradović je završila jazz akademiju u Grazu, a u švicarskom Bernu je upisala prestižni studij na kojem se opredijelila za umjetnički smjer jazz bubnja. Ova 28-godišnja Siščanka se može pohvaliti mnogobrojnim međunarodnim koncertima i projektima. U sklopu akademije imala je priliku učiti i raditi s poznatim jazz glazbenicima današnjice kao što su Billy Hart, Jeff Ballard, Bill Stewart, Jimmy Cobb, Don Menza, Fay Claasen, Curtis Fuller, John Hollenbeck, Benny Golson, Carla Bley, Steve Swallow i drugima. Poseban utjecaj na nju, ostavio je izvanredni i nezaboravni hrvatski vibrafonist Boško Petrović koji je postao i ostao njezin najvažniji glazbeni mentor i uzor.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više