Search

Lady Gaga album \"Chromatica\" je najbolja stvar koja se dogodila u posljednje vrijeme

Lady Gaga album "Chromatica" je najbolja stvar koja se dogodila u posljednje vrijeme

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Stigao je i taj dan! Nakon bezbroj leakova, najava, spota i singla "Stupid Love", koji je izašao prije svjetske pandemije te dueta "Rain On Me" od koje su Lady Gaga i Ariana Grande napravile himnu koja se trenutačno sluša svakodnevno, i to bezbroj puta u BURO. Hrvatska redakciji (a vjerujemo i svugdje po svijetu), danas je izašao album "Chromatica".

Lady Gaga album "Chromatica" je najbolja stvar koja se dogodila u posljednje vrijeme (фото 1)

Svi su složni u jednom: ovo je jedan od najboljih Gaginih albuma. Šesti po redu, ujedinio je i fanove i kritičare u istom zaključku - "Chromatica" je dance album koji nam je trebao nakon svega i koji je vraća na pop tron. Ponovo je tu vintage Gaga, bez zadrški, slobodna, pjesma za pjesmom koje ne obraćaju pažnju na trenutačne trendove koji vladaju u modernoj glazbi. Lady Gaga koja je over the top i to u najboljem smislu te riječi. Svaka od pjesama je svojevrsna himna koja vas tjera na ples ili, barem, da nešto poručite vrišteći s krovova zgrada, savršene kompozicije koje vam odmah prizivaju u glavu sve moguće scenarije za koje bi ove pjesme poslužile kao idealan soundtrack.

Deset godina nakon izbacivanja albuma sa jakim Madonna utjecajem (ima ga i na ovom uratku, na pjesmi "Babylon" koja je po fanovima i kritičarima veoma slična Madonninom hitu "Vogue"), Lady Gaga se napokon vraća u punom sjaju zbog kojeg smo je i zavoljeli. Možda na ovom albumu nema ničega novog ili revolucionarnog pa da raspravljamo u kojem to novom pravcu ide pop muzika, ali upravo je to razlog zašto je i fenomenalan - povratak u nekako bezbrižne 90-te i 2000-te koji u nama potiče feel good osjećaj! I odajemo počast Gagi jer je napokon ostvarila ono što želi: "This is my dancefloor I fought for", kao što kaže u pjesmi "Free Woman". I svi joj se želimo pridružiti na njemu!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više