Search

Lovely Quinces u konkurenciji za najbolji europski nezavisni album godine

Lovely Quinces u konkurenciji za najbolji europski nezavisni album godine

Nagrada Impala


Image: Facebook,
PR

Nagrada europskih nezavisnih izdavača Impala, ove se godine dodjeljuje po peti put, i Hrvatska će ponovno imati predstavnika u konkurenciji za europski nezavisni album godine

Ove će godine Hrvatsku predstavljati Dunja Ercegović svima poznatija kao Lovely Quinces s izdanjem "Meet Me in Moscow (Part One)", čiju produkciju potpisuje Mark Mrakovčić. Lovely Quinces prepoznala je publika koja prati nezavisnu scenu, što potvrđuju i njeni recentni europski nastupi s Giant Sandom, Thurston Moore Bandom, Morcheebom, bendom Tame Impala i Kurtom Vileom, ali i predstavljanja na Waves Vienna i SXSW festivalima. Osim što će se naći u jakoj konkurenciji nezavisnih izdanja, vjerujemo da će Lovely Quinces odlično predstaviti hrvatsku nezavisnu scenu putem medijskih kanala Impale, što uključuje i posebno kreiranu Spotify playlistu za svjetsku promociju najbolje europske nezavisne glazbe.

Ove se godine nagrada dodjeljuje po peti put, a kako Impala obilježava petnaestu godišnjicu postojanja, iznimno su ove godine uzeta u obzir samo ona izdanja (album ili EP) objavljena za nezavisnu diskografsku kuću koja nije osnovana prije 2000. godine. Izdanja je morao objaviti hrvatski izvođač za hrvatskog nezavisnog izdavača, te biti objavljena u kalendarskoj godini (između 1. siječnja i 31. prosinca). Trajanje izdanja nije ograničeno niti je ograničen format (CD, download, vinil...).

Iza imena Impala krije se udruženje europskih nezavisnih izdavača osnovano 2000. godine, koje broji više od 4 tisuće članova. Svake godine dodjeljuju nagradu za europsko nezavisno izdanje godine koja je pandan američkoj nagradi Mercury te potiče glazbeni talent i različitost izdanja europskih nezavisnih diskografa. Nezavisni diskograf svaki je diskograf u kojem četiri velika diskografa, tzv. "major labels" (Warner Music Group, EMI, Sony Music i Universal Music Group) nemaju većinskog udjela, bilo izravno ili neizravno. S ovih područja Dubioza kolektiv bila je dva puta nominirana za nagradu, a uz njih među nominiranima bili su The Bambi Molesters, Jelena Radan i Nina Romić. Dobitnici nagrade za europski nezavisni album godine bili su Adele s "21", The XX i album "Coexist", Caribou s albumom "Our Love", Efterklang s albumom "Magic Chairs" te Guadalupe Plata s istoimenim albumom.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više