Search

Mlade glazbenice koje trebate poslušati

Mlade glazbenice koje trebate poslušati

Za sve ljubitelje R&B-ja, soula, hip-hopa, synth popa i indie popa


Image: Facebook

Ako ste u potrazi za nekom novom zanimljivom glazbom u kojoj dominiraju snažni, ekspresivni ženski vokali, predstavljamo vam tri glazbena imena za koja ćete u budućnosti još čuti...

Snoh Aalegra

Mlade glazbenice koje trebate poslušati (фото 1)

Mjesto rođenja: Uppsala, Švedska

Albumi: "There Will Be Sunshine"

Uspoređuju je s: Alicijom Keys, Mary J. Blige, Amy Winehouse, Aaliyah

Zašto je morate poslušati: Ova 27-godišnja švedska glazbenica prigušenog senzualnog glasa zavest će vas svojim snažnim vokalom, R&B ritmom i tračkom melankolije u glasu. Budući da je cijeli život u pozadini prati glazba velikana poput Stevieja Wondera, Whitney Houston i Shirley Bassey, u njezinu ćete glasu prepoznati melankolični soul koji odražava njezine švedske korijene jer, kako kaže: "odrastanje u Švedskoj u kojoj su zime vrlo duge i veći dio godine provodimo u mraku ostavlja snažan trag na vama". Senzualnu melankoliju prepoznao je i producentski hip-hop guru No I.D. koji je producirao i njezin album prvijenac. 

 

Mlade glazbenice koje trebate poslušati (фото 2)

Mjesto rođenja: Kopenhagen, Danska

Albumi: "No Mythologies to Follow"

Uspoređuju je s: Lykke Li, Robyn, Grimes, Lanom Del Rey, La Roux

Zašto je morate poslušati: Ako ste ovog ljeta ispijali koktele uz zvuke hita "Lean On" Major Lazera, onda će vam ovaj glas itekako biti poznat. Dvadesetsedmogodišnja kantautorica Karen Marie Ørsted, umjetničkog imena MØ, još je jedan dokaz da Skandinavci u posljednje vrijeme stvaraju odličan, inteligentni electro pop koji ravnopravno stoji bok uz bok američkom i britanskom. Na njezinu albumu očekuje vas kombinacija electro i synth pop melodija, snažnog ritma koji nedvosmisleno koketira s hip-hopom, a sve zajedno prati visok glas, višestruko sniman, kakav smo čuli u opusu još jedne uspješne Skandinavke – Lykke Li.

 

Andra Day

Mlade glazbenice koje trebate poslušati (фото 3)

Mjesto rođenja: Spokane, Washington, SAD

Albumi: "Cheers to the Fall"

Uspoređuju je s: Emeli Sandé, Melanie Fionom, Seinabo Sey, Palomom Faith, Amy Winehouse 

Zašto je morate poslušati: Tridesetogodišnja retro diva Andra Day svojim moćnim vokalom podsjetit će vas na najbolje dane soula, jazza, gospela i izvornog R&B-ja koje su proslavili i Andrini glazbeni uzori – a radi se, naravno, o Etti James, Billie Holiday i Nini Simone. Prije nego što je snimila svoj album prvijenac, Andra je pjevala u raznim noćnim klubovima kad ju je sasvim slučajno zamijetio Stevie Wonder koji ju je spojio s renomiranim kantautorom i tekstopiscem Adrianom Gurvitzom. Njezin debitantski album "Cheers to the Fall" ugrijat će ovu jesen punim, pomalo hrapavim moćnim glasom i njegovom izvanrednom kontrolom koju je ova glazbenica usavršavala na San Diego School of Creative and Performing Arts. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više