Search

Modeli koji znaju i pjevati

Modeli koji znaju i pjevati

Ne tako skriveni talenti


Mnogi bi se složili kako su one toliko lijepe i(li) atraktivne da im nijedan drugi talent nije potreban, no ove manekenke pokazale su da znaju nešto više

Kada je početkom listopada izašla kampanja za brend Frame, specijaliziran za traper, modni svijet je ostao u šoku. U spotu je atraktivna Ruskinja Natasha Poly uzela mikrofon u ruke i počela pjevati. Toliko dobro da nitko nije mogao zaključiti radi li se o pjevanju na playback ili pak pravom glasu ovog modela. No, objašnjenje je uskoro došlo. Naime, Natasha je oduvijek htjela pjevati i zavidjela je svim svojim rođacima koji su išli u glazbenu školu, ali je njezina majka smatrala kako se radi tek o pukom hiru. Sada kad je javnost upoznata s Natashinim vokalnim sposobnostima, neki bi singl mogao biti na pomolu.

Ipak, nije Natasha jedini model koji šetanje po pisti povremeno zamijeni sjedenjem u glazbenom studiju. Najpoznatiji model današnjice i svestrana Cara Delevingne već je priznata glumica, ali i povremena pjevačica. Duet s glazbenikom Willom Heardom, pjesma "Sun Don't Shine", prava je glazbena poslastica, te ju je nakon uspješnice iz 2013. godine sam Karl Lagerfeld angažirao kao pratnju Pharrellu u Chanelovoj kampanji.

Osim Care, dvije njezine malo starije kolegice također naginju glazbenim vodama. Agyness Deyn toliko je bila preokupirana drugim poslovima, između ostalog i suradnjom s bendom Five O'Clock Heroes, da se tek ove jeseni vratila na pistu. Zbog kuće Saint Laurent, naravno.

Omiljeni model Dolce & Gabbane, Karen Elson, ljubav prema glazbi razvila je preko bivšeg supruga Jacka Whitea, frontmena grupe The White Stripes. Karen je također osnivačica kabaret trupe The Citizens Band s kojima nastupa od 2004. godine. Surađivala je s glazbenicima poput Roberta Planta i Michaela Stipea, no svoj prvi album skrivala je od očiju supruga: "Svirala bih se i skrivala dok me on nije pitao što radim i zašto to skrivam od njega?!" Na kraju je Karen popustila i Jacku pokazala svoje pjesme koje su mu se toliko svidjele da ih je sam producirao. Ljubav je kasnije pukla, no Karenin glazbeni žar je ostao te tako i danas uspješno samostalno piše i izvodi glazbu.

Još jedna modna ikona nije odoljela glazbenim notama, a ni glazbenicima. Govorimo o Kate Moss, naravno. Ova omiljena britanska buntovnica svoje je glazbene korake napravila isključivo uz bivšeg supruga Petea Dohertyja i njegov bend Babyshambles. Iako im se na nastupima pojavila tek nekoliko puta, to je bilo dovoljno da publika ostane zapanjena njezinim glasovnim sposobnostima, pa se očekuje još, naravno!

Kao šećer na kraju – jedna i jedina Naomi Campbell. Mnogi su zaboravili kako je Crna Pantera snimila album 2005. godine, pod nazivom Baby Woman. Singl s tog albuma "Love and Tears" dosegao je do četrdesetog mjesta top ljestvice pa je nakon klimavog uspjeha tamnoputa diva ipak shvatila kako joj poziranje pred fotoaparatima puno bolje leži.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više