Search

Najbolji glazbeni spotovi u 2016. za sve ljubitelje arhitekture

Najbolji glazbeni spotovi u 2016. za sve ljubitelje arhitekture

Top 8 videospotova


Image: screenshot

Sjajni videospotovi s upečatljivom arhitekturom i efektnim eksterijerima

Glazbeni spotovi koje smo imali prilike pogledati u 2016. godini, osim svojom vizualnom estetikom i pomaknutošću, uspjeli su nas iznenaditi i svojim nevjerojatnim arhitektonskim zdanjima koja su nerijetko u njih bila uklopljena, kao i neobičnim te interesantnim lokacijama te eksterijerima. U nastavku donosimo top 8 videospotova koje bi svakako trebali pogledati ukoliko ste ljubitelji arhitekture…

 

1. Braids - "Companion"

Spot kanadskog benda Braids sniman je na lokaciji tzv. Desert House, dok frontmenica lunja kroz sobe i doslovno prati samu sebe. Riječ je o kući koja je izgrađena 2005. godine s pogledom na San Jacinto u Kaliforniji.

2. Julianna Barwick - "Nebula"

U spotu umjetnice i glazbenice Julianne Barwick za pjesmu "Nebula" glavnu riječ vodi tzv. Glass House koja je izgrađena 1949. godine u Connecticutu i sjajan je prikaz minimalizma u arhitekturi.

3. Jamie XX - "Gosh"

Iako lokacija podsjeća na Pariz, neka vas ne zavara, redatelj Roman Gavras spot za pjesmu "Gosh" snimio je u Tianduchengu, predgrađu grada Hangzhou, kojeg inače nazivaju Parizom u Kini.

4. Solange - "Cranes in the Sky"

Svi su zapazili neobičan objekt u spotu "Cranes in the Sky" pjevačice Solange. Riječ je o Robert Bruno Steel House, zdanje koje podsjeća na kakav svemirski brod, a nalazi se u Teksasu.

5. Róisín Murphy - "Ten Miles High"

Róisín Murphy je radnju svog spota za pjesmu "Ten Miles High" smjestila uglavnom u londonsko podzemlje, točnije cijev metroa. A jednom prilikom je izjavila i kako je arhitektura njezina velika ljubav uz glazbu.

6. Massive Attack - "Voodoo In My Blood"

Još jedan video snimljen u ambijentu efektnog londonskog podzemlja na tzv. famoznoj lokaciji Joe Strummer Subway, a sam video definitivno upotpunjuje i sjajna glumica Rosamund Pike.

7. Radiohead - "Daydreaming"

Paul Thomas Anderson u Radioheadovom spotu za pjesmu "Daydreaming" proveo je frontmana kroz niz svakodnevnih prostora kao što su bolnice, kuhinje, škole…

8. Beyoncé - "Lemonade"

Godina 2016. bila  značajna za divu Beyoncé, a njezina mega uspješna pjesma "Formation" dobila je vrlo efektan video koji je sniman na lokacijama New Orleansa i Louisiane, a uključuje i poznatu Madewood Plantation kuću koja je djelo arhitekta Henryja Howarda.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više