Search

Nitko kao Adele: povratak na scenu

Nitko kao Adele: povratak na scenu

Tekst: Ana Dukić


Image: Steven Meisel za Vogue UK

Britanska pjevačica Adele svoj uspjeh duguje jednoj sretnoj prilici koja joj je otvorila mnoga vrata. Ponuđen joj je diskografski ugovor nakon što je njen prijatelj objavio njenu demo snimku na MySpace-u. Njezin debitantski album osvojio je i kritičare i publiku. Od tada je fenomen zvan Adele poharao svijet.

Činjenica da je jedna punašna djevojka bez golotinje u video spotovima i eksplicitnih ispada u javnosti uspjela zasjeniti većinu kolega i kolegica posljednjih godina u glazbenoj industriji, govori sama po sebi.

Nitko kao Adele: povratak na scenu (фото 1)

Njeni javni nastupi su uvijek prožeti emocijama i glasom koji je u prvom planu. Adele je svojom pojavom potaknula trend izvođača kojima ne trebaju golišave djevojke u spotovima, litre alkohola i jeftinih trikova i tekstova kako bi se osvojila publika i tržište.

Dubina njenih stihova, s kojima od početka svoje karijere prikazuje svoje ljubavne jade, sreću i nesreću, napravila ju je ikonom novom doba. Sa svakom novom pjesmom imali smo osjećaj kad se glazba ponovno vratila svojim prvobitnim vrijednostima. Nitko joj nije zamjerao ni kilograme, niti je očekivao da se treba pojaviti na sceni u minjaku i platformama. Adele je jednostavno postala simpatična cura iz susjedstva koja je slijedila svoje snove i dobro ih unovčila.

Nitko kao Adele: povratak na scenu (фото 2)

U najnovijem razgovoru za Vogue, istaknula je da je ona ostavila supruga i da je shvatila da mora sebe staviti na prvo mjesto. Kako kaže, to je bio razvod sa samom sobom. Nitko nije mogao ignorirati koliko je glazbenica smršavila, iako se o tome piše već neko vrijeme. Dok su mnogi mislili da je to napravila isključivo zbog branše u kojoj se nalazi i zbog pritiska javnosti ili nečeg trećeg, Adele je izjavila da se borila s anksioznošću i da je počela trenirati te postala ovisna o treninzima.

Nakon što je izgubila 50 kilograma, s novim singlom „Easy on me“ se ponovno vraća na scenu, očito jača nego ikad. Svijet s nestrpljenjem iščekuje i njen novi album koji izlazi u studenom. Od djevojke s glasom koji pokreće planine, Adele je postala žena koja je svoje najturbulentnije razdoblje pretočila u novi album koji željno iščekujemo.

U žutoj haljini dizajnerice Vivienne Westwood, Adele na naslovnici izgleda snažno, zdravo i odlučno. Čak i ako niste fan njene pojave, morate priznati da ta žena obilježila jednu generaciju. Generaciju ljudi diljem svijeta koji još uvijek vjeruju u kvalitetnu glazbu, makar ona nekima bila srcedrapajuća i melankolična. Adele je fenomen koji je obilježio različite osobnosti - gej populaciju, ostavljene žene i neprežaljene ljubavi.

Nakon pauze od četiri godine, Adele je na Instagramu sudjelovala u javljanju uživo bez trunke šminke i odgovarala na pitanja fanova. Mnogi od njenih odgovora su zaista nasmijali javnost. Ova svestrana pjevačica je ponovno zaintrigirala javnost i svi smo uzbuđeni kakvo iznenađenje nam je priredila ovog puta.

Nitko kao Adele: povratak na scenu (фото 3)

Iako se čini da je Adele dosegnula vrhunac svoje slave, ova prizemljena žena s odličnim smislom za humor i pristupačnom osobnošću, još uvijek nije cijenjena u svim glazbenim krugovima. S druge strane, njeni obožavatelji su spremni za svaku „vožnju“ koju ova glazbenica priredi. I uvijek se nekako isplati čekanje. Strpljen, spašen.

Zima će biti sezona popusta, postpandemijskog opuštanja i očito sezona Adele. „Unutra je ono što je zaista važno“, poručuju njeni vjerni fanovi, a time je i postala globalni fenomen, koji uvijek ruši granice. Uvijek jedinstvena, pjevačica sama određuje termine kada će izaći njen album, prožet emocijama i vlastitim iskustvom.

Time je promijenila standardne uvjete koje nameće glazbena industrija, a to je da glazbenici trebaju izbacivati pjesme kao na traci. Dokaz da je ipak bitna kvaliteta, a ne kvantiteta. Jer Adelino doba je davno krenulo i čini nam se da neće tako uskoro stati. I to nas zaista raduje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više