Traži

Novi glazbeni projekt iz Splita za koji trebate znati

Novi glazbeni projekt iz Splita za koji trebate znati

AM:PM

Tekst: Ana Pavić


Iako dolaze iz različitih glazbenih miljea, Milana Pivalicu i Antonija Milinu je spojila želja za stvaranjem nečeg novog, a u tome su i uspjeli

Splitsku clubbing scenu često se nepravedno zapostavlja u domaćim medijima nauštrb one zagrebačke. Dok je s jedne strane logično da glavni grad u kojem se stvari događaju u većem opsegu, ima određenu prednost, s druge strane ne smijemo zanemariti činjenicu da Zagreb nije jedini grad koji ima što za ponuditi ljubiteljima elektroničke glazbe. Splitska clubbing scena manje više se okuplja oko kluba Kocka gdje ćete svaki vikend naići na neki dobar party domaćih kolektiva poput PULP-a, u čijem je sastavu i mladi splitski DJ El Commando koji ovdje ima resident status. Istina je da gradu nedostaje još dobrih prostora za nešto više različitih programa, ali tu sudbinu sa Splitom dijeli i metropola u kojoj ova vrsta zabave manje više ovisi o Mastersu s povremenim aktivacijama Besta (We Love Sound i Sonus partyji) i Boogalooa.

Antonio Milina

Milana Pivalicu i Antonija Milinu poznatije kao AM:PM prvi sam put čula na privatnoj zabavi, točnije na prijateljičinom rođendanskom partyju. Kada cijela prostorija cupka tri sata u komadu onda znate da se gore na galeriji događa nešto dobro. Osobno sam pobornica deep house glazbe te su me tu večer bez problema kupili na prvu. Od tog rođendana prošao je još jedan na kojem sam bila nedavno, nastupi u Kameleonu, nastup u sklopu projekta Radio na Cesti, a ljetni planovi im se tek zahuktavaju: "Kolega i ja znamo se već dugi niz godina, ali se nismo družili intenzivno dok nas zajednički prijatelj Saša nije spojio." kazao nam je Milan. Inače Milan je već 20 godina aktivan na splitskoj elektroničkoj sceni kao DJ i producent, dok je Antonio Milina glazbenu karijeru izbrusio u alternativnim splitskim bendovima i naposljetku u Dječacima koji su jedno vrijeme uživali veliku popularnost. Kako su pronašli zajednički jezik u ovom projektu? "U početku smo "brijali" na produkciju, ali mene je progonila ta želja za pravim live setom pa sam mu predložio da se toga uhvatimo i evo malo po malo to izrasta u ono o čemu sam sanjao. Stilski je to nekakav deep house, ali zapravo je kombinacija svega što se krilo u našim glavama i srcima sve ove godine, uvjereni smo da se na momente čuje koliki smo fanovi Metallice zapravo. Tek smo nedavno odlučili to sve upakirati u proizvod te početi s promocijom i nastupima" izjavio je Pivalica.

Milan Pivalica

A nastupa će ovo ljeto itekako biti. Sigurno jedan od značajnijih jest onaj koji će se dogoditi 5. kolovoza na šibenskoj Tvrđavi uz genijalce s Islanda Gus Gus, Kevina Yosta i A+ a u sklopu Collage Projecta. Možete ih uhvatiti i na Voisa festival 23. srpnja gdje su headlineri 3. dan festivala. Tjednu rezidenciju četvrtkom imaju u hvarskom klubu Pink Champagne od 15. lipnja do 31. rujna, a ako ih ne uspijete uhvatiti na nekom od gore navedenih mjesta uvijek možete pustiti ovaj fantastičan live set koji su nedavno odsvirali na radiju KLFM. Uživajte:

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor