Traži

Novi ljubavnici svjetske glazbene scene

Novi ljubavnici svjetske glazbene scene

Četiri glazbenika koja ne prestajemo slušati

Urednik: Tina Kovačiček


Fotografija: Willy Ward (Chet Faker),
Milkychanceofficial.com,
Facebook

Predstavljamo vam četiri nova glazbena imena koja su nas oduševila na prvo slušanje

Svijet je pun talenata, a putevi do otkrivanja pojedinih umjetnika različiti su i spontani. I to je ono najzabavnije, kada neočekivano otkrijete glazbu koju nanovo i nanovo želite slušati. To nam se dogodilo s glazbenicima koje vam danas predstavljamo, a čak trojica među njima dolaze iz daleke Australije, dok pop-folk duo Milky Chance stižu iz Njemačke. Ono što ih sve zajedno povezuje je nov, svjež zvuk koji današnju glazbu definitivno čini uzbudljivom. Upoznajte naše nove omiljene muškarce!

Chet Faker

Kada je Australac Nicholas Murphy odlučio raditi glazbu pod vlastitim imenom, naišao je na problem - već je postojao slavni glazbenik u Australiji pod istim imenom. Stoga se odlučio za pseudonim Chet Faker, prema omiljenom jazz glazbeniku Chet Bakeru. Inspirirao se soul i jazz nježnošću, ljubavnim emocijama i pomiješao ih s plesnim rifovima te tako stvorio svoj glazbeni izričaj. Pravi proboj za ovog 22-godišnjaka bila je obrada slavne pjesme "No Diggity" grupe Blackout koja se brzinom svjetlosti proširila Internetom. Mladi Australac trenutno završava posljednje korake za promociju debitantskog albuma koji izlazi u travnju.

Milky Chance

Za vrijeme ispitnih rokova 2012. godine stigao je uspjeh za dvoje mladih Njemaca iz Kassela, Clemensa i Philippa, zajedničkim imenom poznatijih kao Milky Chance. Naime, njihova prva pjesma "Flashed Junked Mind" koju su stavili na YouTube proširila se brzinom svjetlosti i preko noći ih lansirala u svijet prepoznatih. Pjesme za svoj prvi album "Sadnecessary" stvarali su dvije godine, a album je izašao sredinom 2013.

Njihova pjesma "Stolen Dance" sa spomenutog albuma dosegla je vrhove europskih ljestvica prije nego što je ostatak svijeta čuo za njih. Njihova glazba zanimljiv je miks popa, folka s utjecajima reggaea, vođena originalnim svevremenskim vokalom Clemensa. Trenutno su na europskoj turneji, a najbliže što dolaze Hrvatskoj je Graz, 8. ožujka.

Vance Joy

Mladi Australac pravim imenom James Keogh svoj je put polako gradio pjevajući na 'open mike' večerima u Melbourneu. Zanimljiv glas koji je prvo čuvao za sebe, postao je javan, a svoj je glazbeni izričaj pronašao u utjecajima pop i folk glazbe. Prvi singl je ovaj 25-godišnjak izdao početkom siječnja 2013., no tek je pjesmom "Riptide" postigao veliki uspjeh u Australiji, ali i šire. Njegova zarazna vedrina i energičan glas inspirirali su i nas da ga dodamo na ovu listu.

Matt Corby

Iako su mu tek 23 godine, ovaj Australac već bilježi nagrade, a publika ga pamti i po sudjelovanju u australskom Idolu. Iako je iz showa izašao u trenutku dok se penjao prema vrhu, odlučio se povući na vrijeme ne želeći biti pamćen po njemu. Spakirao je kofere, preselio u London i potpisao s Atlantic Recordsom. Svoj proboj na tržište doživio je četvrtim EP-em "Into the Flame", 2012. oduševio je singlom "Brother", a 2013. je izdao "Resolution". Oba singla osvojila su nagradu ARIA, najjaču australsku glazbenu nagradu. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više