Search

Novo ime glazbene scene: don_t go

Novo ime glazbene scene: don_t go

Hrvatsko-austrijski duo


Image: PR

Zvuk hrvatsko-austrijskog dua don_t go delikatna je mješavina Nininog emotivnog vokala i Alexanderovih zvukova, omotana u melankolične melodije klavira i gitare, i sve to loopirano uživo

don_t go su Nina Jukić (vokal, klavir, sintevi) i Alexander Forstner (bubnjevi, gitara, elektronika). Zajedno su počeli stvarati 2013. godine što je bila logična posljedica preseljenja u Beč iz Zagreba i Graza, njihovih rodnih gradova, gdje su se godinama bavili glazbom. Kao don_t go, Nina i Alexander održali su nekolicinu koncerata u Beču, a u veljači 2016. sami su izdali svoj debitantski EP "Dark Country". Snimili su ga u ljeto 2015. u bečkom studiju Audio Manufaktur s Florianom Jaukerom, a na produkciji su radili zajedno s Ksenijom Ladić i Matijom Vojvodićem, inače članovima hvaljenog elektroničkog sastava Tomislav. Prije nego što su objavili EP, don_t go su online objavili i svoj prvi video spot za pjesmu "Dark Country" koji je snimio i režirao Christopher Herndler, a u spotu su surađivali s hrvatskim modnim brendom Murva.


Četiri pjesme na ovom EP-ju sazrijevale su sporo, od prvotnih glazbenih skica s tekstovima o vrlo osobnim, pa ipak univerzalnim temama kao što su ljubav, identitet i pripadanje, do konačnih aranžmana koji uključuju klavir, gitare i bubnjeve, kao i sinteve i vokalne loopove. Njihov zvuk u cjelini delikatna je ravnoteža između melankoličnih melodija, zaraznih grooveova i emocionalne intenzivnosti Nininog vokala.


Korištenje live loopinga fundamentalni je princip nastupa uživo ovog benda. Kao duo, oni žele istražiti granice i mogućnosti takvog sastava, ne koristeći laptop na nastupima i pred-programirajući što je manje moguće. Unatoč tome, rezultat su iznenađujuće bogate teksture zvuka s kompleksnim vokalnim i instrumentalnim slojevima koji se međusobno isprepliću.

Sve informacije pratite www.heyyoudontgo.com

Related articles

Buro 24/7 Selection

više