Search

Novo ime glazbene scene: Drvored

Novo ime glazbene scene: Drvored

Evo zašto ih trebate čuti...

Urednik: Tina Kovačiček


Image: PR

Drvored je mali deveteročlani orkestar veseljaka koji su se našli sasvim slučajno 2010. godine zbog jednokratnog projekta "Cirkus kabare" i zavoljeli se na prvu. A i mi smo ih zavoljeli na prvu jer ova nam je glazbena energija na hrvatskoj sceni baš nedostajala.

Bend koji je svoj prvi album "Arhelino" izdao krajem prošle godine, uskoro se ponovno vraća u Tvornicu kulture. 1. travnja u zagrebačkom velikom pogonu održat će svoj najveći koncert, do sada, a 15. travnja nastupa u riječkom Palachu. Vrijeme je da vam predstavimo ove veseljake i damo nekoliko dobrih razloga i informacija zašto biste ih trebali čuti uživo.

O počecima...

Okupio nas je bubnjar Miha. Trebali smo svirati kao pratnja na predstavi, no do toga nikada nije došlo, već smo se "skužili" i krenuli nekim svojim putem, putem "balkankana". Trebalo je neko vrijeme da se sve slegne, a rezultiralo je albumom "Arhelino" koji smo izdali u listopadu prošle godine i čiju smo promociju održali u rasprodanom malom pogonu Tvornice.

O zanimljivom glazbenom stilu...

Glazbu koju sviramo nazvali smo Balkankan, jednim dijelom zbog toga što s nama u bendu svira Fred koji je rođeni Francuz iz Liona, naša francuska veza (smijeh), a drugim dijelom jer smo morali "opravdati" smjer. Nekim ljudima jednostavno ne dolazi u glavu da žanr zapravo ograničava poglede. U našim pjesmama ima raznih elemenata, od klasike, šansone, valcera pa sve do poliritmije, ska, rock fraza. Bilo je jednostavnije, a i zabavnije smisliti svoj žanr Balkankan pa smo tako izbjegli neugodnu šutnju u trenutku kad te netko pita koju vrstu glazbe svirate (smijeh)...

O bendu...

U bendu nas je devet i zajedno sudjelujemo u aranžmanima, a to je, osim koncerata, najzabavniji dio. Dobro, osim pive nakon probe (smijeh). Svatko od nas ima svoje glazbene uzore i glazbu koju sluša privatno, a to sve utječe na konačni izričaj u pjesmama, iako su glavni autori Miran Bistričić, koji apsolutno voli balkanske trube, i Fred Lanz koji je u prošlom životu bio Hrvat.

O slozi u bendu...

Slušamo se međusobno i volimo kombinirati razne instrumente što je ponekad zabavno, ponekad frustrirajuće, no to je sve normalan dio stvaranja. Pjesme govore više od dvije tisuće riječi.

O novom spotu iz Brazila...

Nedavno smo objavili novi video spot za pjesmu "Baš sam sretan", a to je rezultat dugogodišnjeg prijateljstva i suradnje s Marinom Nekićem koji nam je snimio i prvi spot za pjesmu "Le vieux marin/Ribar". Marin trenutno živi u Brazilu i snima filmove tako da je i spot sniman tamo, a zbog toga i ima tu filmsku notu.

O koncertu kojem se veselimo...

1. travnja nam stiže najveći koncert do sada, u velikom pogonu Tvornice i trenutno smo u žestokim pripremama. Imamo i par iznenađenja, zapravo malo više iznenađena, a hint je da će nas u jednom trenu biti čak 13 ili 14 na pozornici. Volimo kad publika s nama zapleše i kad pjesme u ljudima naprave ono zbog čega i postoje, da ih rasplešu i zabave.

Informacije o ulaznicama za koncert potražite ovdje.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više