Search

Objavljene nominacije za nagradu Grammy 2017.

Objavljene nominacije za nagradu Grammy 2017.

Tko je ove godine briljirao?


Image: Arhiva

Očekivano, Beyoncé je pokupila 9 nominacija dok ju u stopu prate Drake, Rihanna i Kanye West

Jučer su objavljena imena svih nominiranih za najprestižniju glazbenu nagradu koju dodjeljuje američka Akademija za diskografsku umjetnost i znanost - Grammy. Nagrade će se dodijeliti u Los Angelesu 12. veljače 2017. godine. Protekla godina donijela nam je mnoge dobre uratke, a među imenima s najviše nominacija ističe se Beyoncé sa čak 9 nominacija, zatim Drake, Rihanna i Kanye West s po 8 nominacija. Za album godine nominirana je Adele sa svojim albumom 25, Beyoncé s fantastičnim "Lemonade", Justin Bieber s albumom "Purpose", Drake s uratkom "Views" i Sturgill Simpson s albumom naziva "A Sailor's Guide To Earth". 

Za pjesmu godine natječu se Beyoncé s pjesmom "Formation", Adele s hitom "Hello", "I Took A Pill In Ibiza" glazbenika Mike Posnera, "Love Yourself" Justina Biebera i "7 Years" - Lukasa Grahama. 

Ploču godine snimio je netko od navedenih: Adele s naslovom "Hello" Adele, "Formation" pop dive Beyoncé, "7 Years" Lukas Graham, duet Rihanne i Drakea "Work", "Stressed Out"  wenty One Pilots. 

Među najzanimljivijim novim glazbenicima svoje mjesto pronašli su Kelsea Ballerini, The Chainsmokers, Chance The Rapper, Maren Morris Anderson.Paak. U ostalim kategorijama za kipić zlatni gramofon borit će se David Bowie, Coldplay, Bon Iver, Iggy Pop, Radiohead. Kompletnu listu nominacija pogledajte ovdje

Related articles

Buro 24/7 Selection

više