Search

Odlazak velike soul dive – Natalie Cole

Odlazak velike soul dive – Natalie Cole

Kći Nata Kinga Colea preminula u 65. godini


Image: Getty Images

Višestruka dobitnica nagrade Grammy, kći slavnog jazz glazbenika Nata Kinga Colea i pjevačica nezaboravnog glasa preminula je na Staru godinu od kongestivnog zatajenja srca. Prisjetimo se nekih od njezinih najvećih hitova...

Svoje prve korake u glazbene vode Natalie je napravila već sa šest godina, i to na božićnom albumu svog oca, Nata Kinga Colea, a prve glazbene nastupe odradila je s 11 godina. U svojoj pola stoljeća dugoj glazbenoj karijeri, s nekoliko manjih pauza, Natalie je osvojila devet Grammy nagrada i 21 nominaciju te pokorila glazbenu industriju svojim prekrasnim, uvijek optimističnim vokalom u kojem su se miješali utjecaji jazza i dinamika gospela.

Natalie se još od 2009. godine borila s teškim zdravstvenim problemima nakon što je iste godine bila na operaciji presađivanja bubrega, da bi tijekom 2015. godine došlo do pogoršanja stanja, zbog čega je morala otkazati turneju u studenom i prosincu netom završene 2015. godine.

"Srce mi se slama, vodila je jako dugu bitku i sad je pronašla svoj mir", komentirala je Nataliena sestra Casey Cole za DailyMail.com. Vijest o njezinom preranom odlasku pogodila je brojne kolege glazbenike koji su na društvenim mrežama odali počast velikoj divi – Tony Bennett, Lenny Kravitz, Cher, Chaka Khan, Angela Bassett i brojni drugi.

Natalie u čast, odabrali smo njezina tri najljepša i najveća hita: "Unforgettable", "When I Fall In Love" i "Miss You Like Crazy".

Related articles

Buro 24/7 Selection

više