Search

Odlična vijest! Michael Kiwanuka ovo ljeto stiže u Šibenik

Koncert će se održati 10. srpnja na Tvrđavi sv. Mihovila


Iznimno talentirani i uspješni mladi britanski kantautor, Michael Kiwanuka povest će publiku na uzbudljivo glazbeno putovanje u Šibeniku 10. srpnja!

Autentičnom zvuku soula i bluesa, koji kao da je izvučen s vinila šezdesetih godina Kiwanuka pridružuje elemente indie i folk rocka, stvarajući suvremene pjesme vintage ugođaja. Svoj osebujan glazbeni izričaj je, kako kaže, pronašao ponajviše u Otisu Reddingu i Jimiju Hendrixu, a kritičari njegovu glazbu često uspoređuju s glazbenim divovima kao što su Curtis Mayfield, Van Morrison i Marvin Gaye.

Njegov je talent prepoznala i struka, te mu dodijelila nagradu BBC Sound of 2012 za najboljeg mladog glazbenika u usponu. Iste godine Kiwanuka izdaje debitantski album Home Again koji je ostvario izniman uspjeh kod publike i kritike te mu priskrbio nominaciju za uglednu britansku nagradu Mercury. Otada je Kiwanuka stekao zvjezdani status. Narednim albumom Love & Hate samo je pojačao dojam umjetnika čiji opus odolijeva vremenu. O njegovoj popularnosti svjedoči činjenica da su pjesme s albuma Love & Hate pronašle mjesto u najpopularnijim serijama današnjice. Tako je single "Cold Little Heart" bio uvodna tema za seriju "Big Little Lies", a hitovi poput "Black Man in a White World" prisutni su i u drugim popularnim serijama poput "The Get Down", "Lovesick", "Dear White People" i "Suits". 

Kiwanuka na najljepšu pozornicu Jadrana dolazi nakon nastupa na prestižnom britanskom glazbenom festivalu Glastonbury. U jednom od najatraktivnijih koncerata ljetne sezone u Hrvatskoj uživati će samo 1077 sretnika koji ulaznice nabave na vrijeme, poručuju organizatori iz Tvrđave kulture Šibenik. Više informacija potražite na službenom Facebook eventu

Leave a comment

više