Search

Odlična vijest za sve obožavatelje The Chemical Brothersa

Odlična vijest za sve obožavatelje The Chemical Brothersa

Stiže novi studijski album "No Geography"


Image: Hamish Brown

Veterani elektroničke glazbe dokazali su da ne znaju za odmor i najavili svoje deveto studijsko izdanje. "No Geography" ćemo imati priliku poslušati na proljeće iduće godine, a trenutno su dostupne prednarudžbe putem službene stranice benda.

Na novom albumu će se naći i najnoviji singl "Free Yourself". Pjesma se već ovog ljeta pokazala kao vrhunac njihovog nastupa, koji su brojni utjecajni glazbeni mediji (NME, DJ MAG) opisali kao spektakularan audiovizualan doživljaj koji se ne propušta. Duo je nedavno predstavio i futuristički spot koji je prati:

Njihov posljednji studijski album objavljen je 2015. godine i nosi naziv "Born in the Echoes". Osim što je zaradio nominaciju za nagradu Grammy, dospio je na prvo mjesto najslušanijih izdanja u Ujedinjenom Kraljevstvu; to The Chemical Brothers čini prvim bendom dance žanra koji je postigao taj uspjeh. Album su odlično prihvatili i kritika i publika, a na njemu su gostovali Grammyjem nagrađeni St. Vincent i Beck. 

The Chemical Brothers jedno su od najvećih svjetskih imena elektroničke glazbe, a prije skoro tri desetljeća duo su osnovali Tom Rowlands i Ed Simons. S radom su započeli u Manchesteru, a proslavili su se hitovima poput "Galvanize", "Go" i "Hey Boy, Hey Girl", koji su na streaming servisima preslušani više od 120 milijuna puta. Do danas su prodali više od 12 milijuna albuma, a ujedno su prvi pripadnici tog žanra koji su osvojili nagradu Grammy. 

Najavu novog studijskog izdanja prati i objava nekolicine koncertnih datuma u Sjevernoj Americi i Ujedinjenom Kraljevstvu, a nekoliko datuma će im se pridružiti cijenjena DJica i producentica The Black Madonna. Kako stoji i na njihovoj službenoj stranici, The Chemical Brothers nam pripremaju još novosti - s nestrpljenjem iščekujemo!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više