Search

Ove tri djevojke rasturaju hitove Whitney Houston

Ove tri djevojke rasturaju hitove Whitney Houston

I uskoro ćete ih čuti uživo

Tekst: A.P.


Image: Senja Vild

Na Valentinovo će Johann Franck odzvanjati zvukovima jedne od najvećih glazbenih diva ikad...

Naravno, govorimo o nikad prežaljenoj Whitney Houston koja je nesretno preminula 11. veljače 2012. godine. Njezine najveće hitove izvodit će tri mlade dame koje su se specijalno okupile za ovu prigodu, a u svrhu specijalnog programa kavane Johann Franck kroz kojim se odaje počast nekim od najvećih glazbenih imena današnjice. Velik uspjeh je doživio George Michael Tribute koji se odvio na Badnjak, a ne sumnjamo da nas i u večeri Whitney Houston očekuje ista glazbena poslastica. Uoči koncerta upitali smo ih nekoliko pitanja i saznali što vas očekuje 14.2. u Johannu Francku:

Za početak se predstavite našem čitateljstvu?

ENI: Bok svima (smijeh) ja sam Eni Jurišić iz Rijeke, studentica sam prava te polufinalistica showa "The Voice". Pjevam još od malih nogu, te iza sebe trenutno imam dva samostalna singla "Ljetni blues" i "Pepeo i prah", te duet "Prije nego nestane".

Eni Jurišić

NIKA: Zovem se Nika Turković i odnedavno sam službeno magistrica kreativne ekonomije s Kingston Universityja u Londonu i PR zaposlenica agencije 404 u Zagrebu. Nemam bas previše veze s glazbom, ali trebala sam neku promjenu od muziciranja cijeli život, s obzirom na to da je moja glazbena strana počela kad sam pobijedila na dječjoj Euroviziji 2004. godine s 9 godina, a od tada sam napisala stotine (ne nužno iskoristivih, ali vrijedi se!) pjesama, većinom na engleskom jeziku, i imala brojne nastupe s nekim od najvećih glazbenika u Hrvatskoj i šire, na koje sam posebno ponosna. Kako sam provela zadnje četiri godine u Londonu također na glazbenoj akademiji u smjeru songwritinga i music businessa, vraćanje na glazbenu scenu na kojoj ima toliko genijalnih mladih ljudi mi je bio izazov, pa me u tome posebno pogurnuo nastup na A strani s Dinom Jelušićem, u izvedbi pjesme "Ja ću budna sanjati" u kojem sam iznimno uživala i koji me najviše ponukao da se nastavim baviti glazbom u Hrvatskoj. I evo, sad sam ovdje!

Nika Turković

ANTONELA: Ja sam Nela. Nekima možda poznatija svojim punim imenom i prezimenom - Antonela Đinđić. Široj javnosti predstavila sam se u emisiji "The Voice", a kasnije i u "A strani". Umjetničko ime stupilo je na snagu s izlaskom mog prvog singla "Netko kao ti" koji ste mogli čuti na radio postajama i ostalim medijskim platformama.

Antonela Đinđić

Kako ste se po vašem mišljenju snašle u repertoaru Whitney Houston?

ENI: Moram biti skromna i reći odlično (smijeh). Nas tri smo različite i svaka je unijela svoju osobnost u pjesme što zapravo može donekle sačiniti sve ono što je Whitney nosila u sebi.

ANTONELA: Uspjele smo zaokružiti tri različita tipa vokala u jednu vrlo zanimljivu kombinaciju. Za malo brže hitove iz naše Whitney set liste zadužena je rasna blueserica Eni Jurišić dok Nika svojom nježnošću i ljepotom glasa modernizira melodije njenih balada. Ja sam pak prirodno sklonija pristupu kakav ima Whitney. Mislim da će svaka pridonijeti točno onoliko koliko je potrebno da, uz uživanje, zadrži ljude zaintrigiranima.

NIKA: S obzirom na to da je Whitney najveća vokalna diva svih vremena, ovaj projekt nam je bio iznimno velik izazov. Želim reći da smo sve tri odabrale one pjesme koje su za svaku od nas bile najbolje. Eni je uzela sve one brže, jače stvari za koje je potreban "sass", Nela se pronašla u svim kultnim Whitney stvarima, a ja sam uzela ove između koje su mi najljepše sjele. Svaka od nas je drugačija, ali mislim da skupa pokrivamo jednu super Whitney cjelinu.

Nela, Eli , Nika


Je li ovo prvi put da nastupate zajedno?

NELA: Eni, Nika i ja se znamo već neko vrijeme. Niku sam prvi puta upoznala na plesu, ali sam njen glazbeni put pratila još od malih nogu. Eni znam iz druge sezone "The Voicea" u kojem me oduševila, a kasnije smo se srele u "A strani" gdje smo skupa izvele jedan duet. Sve to uvelike je pomoglo da ova naša suradnja ne bude samo prva već jedna od mnogih.

ENI: Sve tri prvi put nastupamo zajedno, a sigurna sam da nije i zadnji. S Nelom sam već djelila pozornicu na emisiji "A strana".

NIKA: Ovo je prvi put da nastupamo zajedno u ovom formatu, iako smo sve tri bile u emisiji "A strana" i provodile mnogo vremena zajedno.

Koliko traju pripreme za ovakav koncert s obzirom na to da se radi o zahtjevnim pjesmama jednog od najboljih vokala na svijetu?

ENI: To se ne može opisati tome morate svjedočiti (smijeh).

NIKA: Pripreme za ovakav koncert u principu traju od sekunde kada nam je ovaj projekt prezentiran, dakle već mjesec dana. Ne mislim da za ovu vrstu projekta treba ogromna količina vremena, pogotovo kad se radi s ovakvim glazbenicima (našim bendom i curama koje su stvarno spektakularne), ali treba visoka razina organizacije i posvećenosti. Mi ove pjesme slušamo svaki dan, čak i kao neki background music, čisto da nam sve uđe u uho. Isto tako, i dečki koji sviraju, jer to je jedini način da nam bude skroz prirodno. A i pomaže da znamo te stvari jer smo odrasle slušajući ih u svakom slučaju (smijeh).

ANTONELA: Pa.. Budući da se radi o zajedničkom koncertu treba uskladiti tri glasa jer neke pjesme imaju višeglasne aranžmane za što treba uložiti i više vremena. Na individualnoj razini je to puno veći izazov jer zahtjeva veliku vokalnu i emotivnu spremnost s godinama iskustva koje imamo. Konkretno, ovaj veliki projekt nas tri curke pripremale smo otprilike dva mjeseca.


Što nas očekuje u Johannu Francku na 14.2.?

ANTONELA: Rapsodija vokala i lijepih sjećanja te uspomena na nezaboravno Valentinovo 2018. godine.

NIKA: 14.2. u Johannu Francku namjeravamo donijeti malo magije koju je Whitney donosila kroz čitav svoj život. Pjesme su prekrasne, mi ćemo ih odraditi malo na svoj način, a bend i naši gosti su stvarno posebni, pa se nadam da će svi obožavatelji Whitney biti zadovoljni našim takeom na ovaj zalogaj.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više