Search

Pjesma dana: Ólafur Arnalds, \"NYEPI\"

Pjesma dana: Ólafur Arnalds, "NYEPI"

Sve što nam danas treba

Tekst: L.L.


Image: PR

Islanđanin Ólafur Arnalds objavio je novi live video za singl "NYEPI" koji se nalazi na albumu "re:member", snimljen na njegovom koncertu u Münchenu. Ovaj mladi i iznimno talentiran glazbenik pjesmu je nazvao po Hindu tradiciji na koju je naišao na putovanju Balijem, a označava dan tišine kada su sve ulice i plaže prazne, kuće tihe, svjetla prigušena, a stanovnike se potiče da se osvrnu na svijet oko sebe i poste. Zanimljiv povod za još zanimljiviju stvar, priznajemo, pa nije ni čudno što nas je u tolikoj mjeri razveselila i najava njegovog koncerta na domaćem terenu.

Naime, cijenjeni islandski producent i multi-instrumentalist, 21. studenog publiku u zagrebačkoj Tvornici kulture premijerno će počastiti vrhunskim glazbenim nastupom, a u sklopu kojeg će izvoditi i omiljene skladbe s albuma “re:member” pa okupljene odvesti na putovanje kroz velik broj emocija, žanrova, kompozicija i zvukova iz prirode. Zanimljiva je činjenica kako Ólafur inače nastupa u pratnji benda, a isprogramirao je i dva klavira koja ga dodatno prate na nastupima.

Svoj je album nazvao živim i onim koji se stalno kreće, a tome je tako upravo zato što svakog puta kada čujete nešto novo iz riznice ovog glazbenika, dogode se neočekivane stvari. Zbog njegovog specifičnog nastupa u Tvornici očekujemo pravu glazbenu poslasticu, a želite nam se pridružiti na ovom nesvakidašnjem koncertu, ulaznice još uvijek možete nabaviti po cijeni od 150 kuna. Na dan koncerta cijena će biti 180 kuna. Više informacija potražite na Facebook stranici događaja.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više