Search

Pjesma dana: Lorens \"Just Because\"

Pjesma dana: Lorens "Just Because"

Donosimo videospot za singl

Tekst: D.D.

Stylist: David Morhan,
Milica Cerenić

Video: Hani Domazet
Image: PR

Svjetska, a naša - tako bi se moglo opisati beogradsku glazbenicu s bazom u Berlinu, Ivu Mišović, koja nastupa pod umjetničkim imenom Lorens. Ove neobične dane mlada je glazbenica odlučila začiniti dozom dobre glazbe te je predstavila svoj novi singl i videospot "Just Because" koji je svojevrsna najava debitantskog EP-ja, a koji će svjetlo dana ugledati ovog proljeća.

Spot je sniman s hrvatskom ekipom, na par lokacija u Zagrebu - vili Werner, HDLU-u te u konjičkom klubu nedaleko od grada, a možete ga pogledati na linku.

Pjesma dana: Lorens "Just Because" (фото 1)

Nakon što je Lorens već pokazala svoju mogućnost transformacije kada je produkcija u pitanju, specifični zvuk i boja glasa u ovom singlu se posebno ističu.

"Just because" je pjesma ekstremnih kontrasta, opisuje uspone i padove jednog odnosa, o ne puštanju osobe iz vašeg života i o povjerenju. O snazi i slabosti, a one su srž svakog odnosa i iz toga rastu strahovi zbog kojih se ljubav dovodi u pitanje. Ukratko, ova pjesma predstavlja jedan neodoljiv vrtlog emocija.

Pjesma dana: Lorens "Just Because" (фото 2)

Snažni osjećaju ogledaju se u produkciji za koju je zaslužna sama glazbenica, ona nam nudi čitavu lepezu emocija u singlu - od suzdržanih do energičnih. Napetost koja prati pjesmu od početka se razvija u refrenu koji ponajviše zvuči kao neka himna. Svi fanovi Kelele, Billie Eilish ili Kelsey Lu u Lorens će pronaći uzbudljivog umjetnika u usponu.

Pjesma dana: Lorens "Just Because" (фото 3)
Pjesma dana: Lorens "Just Because" (фото 4)

"Prvo što mi je palo na pamet bila je snažna slika onoga što može dovesti mladu ženu u stanje da preispituje ljubav. Sama priroda odnosa me je dovela do pitanja kakav je položaj djevojaka na Balkanu. Predodređeni put koji postoji kao i pitanja i barijere neophodne za to da postanete žena. Dramaturgija videa došla je prirodno - nevidljiva sila zbog koje djevojka preispituje sebe. Kao i neopisiva želja za i nagon za bijegom od ove moći. To nije lak zadatak, ali ona mora pronaći snagu u sebi da se ponovo rodi i nastavi dalje. Da nauči na prošlost gledati kao na lekciju i da bude u stanju od nje napraviti umjetnost", izjavila je redateljica video uratka Hani Domazet.

više