Search

Pjesma dana: Missy Elliott \"Throw It Back\"

Pjesma dana: Missy Elliott "Throw It Back"

Povratak rap glazbenice na scenu

Tekst: D.D.


Image: Instagram

Obožavatelje rap i r'n'b glazbe s kraja devedesetih i početka milenija razveselio je povratak jedne od glazbenih ikona tog razdoblja na scenu. Američka glazbenica Missy Elliott, pravim imenom Melissa Arnette Elliott, vratila se u velikom stilu - ne samo da je predstavila spot za novi singl "Throw It Back" kojim novije generacije pokušava privući u četu svojih fanova, već je izbacila i album "Iconology" nakon 14 godina pauze.

Pjesma dana: Missy Elliott "Throw It Back" (фото 1)

U maniri glazbene dive Beyoncé, koja je bez ikakvog marketinga objavila album 2013. godine, legenda američke rap scene predstavila je ovaj EP, na iznenađenje svih fanova te ga opisala kao "povratak u razdoblje u kojem nas je glazba veselila i tjerala na ples". Na albumu se nalazi pet pjesama, a među producentima se uz Elliott nalaze i Timbaland te Wili Hendrix.

Video uradak za singl "Throw It Back" vizualni je spektakl prepun boja, a Missy Misdemeanor kao u dobra stara vremena pjeva, pleše i pokazuje svoj otkačeni stil. U spotu spominje jedan od svojih najvećih hitova "Work It" te se šali na račun broja nagrada koje je primila od MTV-ja, a 26. kolovoza će prva žena koja je uvedena u "Songwriters Hall of Fame" i prva rapperica koja je dobila počasni doktorat iz glazbe na američkom fakultetu "Berklee College of Music", biti ovjenčana i nagradom za životno djelo "MTV Video Vanguard Award". U spotu se pojavljuje pjevačica i model Teyana Taylor koja tinejdžericu uvodi u svijet glazbe Missy Elliott. Video za pjesmu "Throw It Back" s kojim se 48-godišnja glazbenica vratila na scenu pogledajte u nastavku.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više