Search

Pjesma dana: Nika Turković \"Gledaj me\"

Pjesma dana: Nika Turković "Gledaj me"

Tekst: D.D.


Image: Petra Mikšik

Zagrebačka glazbenica u posljednjih je godinu dana hrabro počela koračati hrvatskom scenom, gradeći svoj zvuk i izričaj, beskompromisno i hrabro – donijela je dašak svježeg popa nove generacije mladih glazbenika. I zvukom i vizualno, Nika Turković se kao i velike svjetske zvijezde, gradi kao "cijeli paket", u ovom slučaju uzima najbolje od svega i polako, ali sigurno, ostvaruje viziju svog puta.

Novi singl "Gledaj me" šalje poruku koja nam pogotovo u posljednje vrijeme postaje velika i bitna. Osnažuje žene i djevojčice, pruža im crtu ohrabrenja, pa čak i prkosa, gdje svaka za sebe zna da je sebi dovoljna, a s druge strane im daje zajedništvo, u kojem znaju koliko vrijede i mogu sve dok jedna drugu drže za ruku.

Pjesma dana: Nika Turković "Gledaj me" (фото 1)
Pjesma dana: Nika Turković "Gledaj me" (фото 2)


"Pjesmu sam napisala inspirirana nezadovoljstvom i ljutnjom zbog previše stvari koje se danas događaju u društvu, ali i nekim osobnim bitkama koje sam vodila. Mislim da sve žene znaju o čemu pričam i upravo zato sam nas sve skupa htjela objediniti i ohrabriti, pokazati da i mi znamo režati i da smo mnogo jače nego što nas često smatraju. Iz tih razloga sam posebno vezana uz ovu pjesmu, ovaj tekst i ovu poruku, jer mislim da se baš svatko tko je ikad bio nekome najmanji, u njoj može pronaći".

Pjesma dana: Nika Turković "Gledaj me" (фото 3)

Glazbu potpisuju Nika Turković i Ivan Pešut, dok je na tekstu uz pjevačicu radio i glazbenik Matija Cvek. Za aranžman su zaslužni jedni od najzanimljivijih glazbenih otkrića proteklih godina - synthwave duo pocket palma.

"Kao i uvijek, svaki projekt radim uz budno oko mog prijatelja i kolege Ivana Pešuta, koji mi je i ovaj puta pomagao kroz svaki korak, ali i odsvirao sve gitarske i bass dionice u pjesmi. Na tekstu sam radila s Matijom Cvekom, koji je ovoj pjesmi dao neke od najvažnijih momenata u tekstu, dok sam aranžman prepustila pocket palmi, meni trenutno omiljenim glazbenicima na našoj sceni. To je jedna nova suradnja na mom glazbenom putu, koja je kompletno ostvarenje mojih snova. Volim pocket palmu već godinama, a činjenica da smo na ovome radili skupa mi je najdraža stvar ove godine. Mislim da je na našoj glazbenoj sceni upravo ključno da se mladi kreativci na ovaj način spajaju, jer skupa samo otvaraju vrata novim umjetnostima" izjavila je glazbenica.

Po treći put, nastavlja se suradnja s video produkcijskim dvojcem SESTRICE, zaduženima za spot i vizuale. Turković je od prvog singla pokazala koliko joj je bitan vizualni identitet te nastavlja konzistentno vjerovati timu koji joj ispunjava sva očekivanja. Ističe kako joj je najvažniji homogen i kvalitetan tim, u kojem se nalaze i Luka Sepčić i Ana Badurina, Maida Srabović koja je zadužena za montažu te Mateo Jurčić koji je bio iza kamere. 

Pjesma dana: Nika Turković "Gledaj me" (фото 4)


"Mislim da je u ovom spotu pogotovo došao do izražaja naš modni izričaj. Uvijek i zauvijek s time vjerujem samo svojoj prijateljici Ivani Vukušić, koja uvijek prepozna što želim, na koji način i donese to u najboljem svijetlu. U ovom spotu je osim stilista, bila i model, a uz nju sam odabrala još dvije snažne, prekrasne, hrabre i karakterne žene – Miu Matić i Anu Stanković. Tri baš posebne žene bez kojih ovo zasigurno ne bi dobilo tu dimenziju koju jest. Za najbolju kosu je bio zaslužan Mijo Majhen kojem uvijek bezuvjetno vjerujem, dok je makeup radila Sonja Kvesić, vizažistica koja uvijek napravi da izgledam kao najbolja verzija sebe. Opet, jedan veliki dream team od kojeg se ne mičem".

Pjesma "Gledaj me" tiho i prkosno šalje poruku ženske snage i samosvjesnosti, a Turković nas je svakako zadržala da gledamo i upijamo sve što nam tek donosi. Njezino vrijeme tek počinje, planira se razvijati i rasti, što autorski i zvukom, tako i vizualnim izričajem. Sudeći po prvim koracima te lepezi koju nam je već sada pokazala, uživamo u ovom ljetnom zvuku i veselimo se daljnjim koracima mlade glazbenice.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više