Search

Pjesma dana: Sam Smith \"To Die For\"

Pjesma dana: Sam Smith "To Die For"

Nova balada u izvedbi britanskog glazbenika

Tekst: D.M.


Image: Instagram

Sam Smith ovog nas je tjedna iznenadio s dvije odlične vijesti! Britanska pop senzacija otkrila je kako će uskoro izbaciti dugoočekivani album pod nazivom "To Die For", i to 1. svibnja. Glazbeni projekt će pratiti njegov posljednji album "The Thrill Of It All" predstavljen prije nešto manje od tri godine.

A pravu najavu dobili smo putem YouTube kanala pjevača na kojem je objavljen emocionalno nabijeni istoimeni prvi singl s nadolazećeg albuma. U njemu je opjevao svoju želju o pronalasku ljubavi za koju zna da mu je suđena. Tragajući za nekim za koga će živjeti i umrijeti, glazbenik čeznutljivo pjeva s jednostavnim akordima u pozadini.

Pjesma počinje sampleom iz kultnog filma Donnie Darko, a krasi ju emotivan tekst naglašen aranžmanom kojim prevladavaju raskošni gudački instrumenti i klavir. Dio kreiranja ovog singla bili su Jimmy Napes (Jessie Ware, Naughty Boy) i priznati producentski duo Stargate (Liam Payne, Maroon 5, Coldplay). "Ova pjesma otkriva moje najdublje emocije. Jimmy Napes, Stargate i ja napisali smo ju u razdoblju koje je obilježila neuzvraćena ljubav i intenzivna introspekcija", izjavio je Smith.

Iako se nije pomaknuo iz svoje zone komfora ovim singlom, balada će zasigurno preplaviti radiostanice i top liste, možda ne toliko zbog same glazbe koliko radi potpore koju je u svijetu dobio od LGBTQ zajednice dobio uoči lansiranja albuma. Naime, Britanac se krajem prošle godine izjasnio kao nebinarna osoba te umjesto zamjenice on preferira oni. Za režiju video uratka zaslužan je Grant Singer, a spot možete pogledati u nastavku.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više