Search

Pjevačica koja je plesnom koreografijom osvojila svijet

Pjevačica koja je plesnom koreografijom osvojila svijet

Kiesza


Njen zarazni dance hit "Hideaway" slušali smo cijelo ljeto, a sada je Kiesza izdala i svoj debitantski album

Sama kaže kako ju je uspjeh pogodio poput uragana. 25-godišnja pjevačica u roku par mjeseci postala je pravi viralni hit zahvaljujući svojoj pjesmi "Hideaway" u kojoj spaja dance zvuk sa zaraznim melodijama 80-ih, poput nekog zaboravljenog hita koji je nastao kad se ona tek rodila i tek nedavno izronio na površinu. Video čija snaga počiva samo na koreografiji koja se proteže kroz jedan kontinuirani kadar ubrzo smo mogli vidjeti gdje god smo se okrenuli, a jasno je kako je to tek Kieszin početak. Svoju inspiraciju crpi iz ere 80-ih, početka 90-ih, zvuku koji je prisutan i na njenom debitantskom albumu "Sound of a Woman" koji je lansiran prije par tjedana i već je na vrhu Billboardove dance/electro ljestvice.

Svoje plesne pokrete duguje godinama treniranja baleta, dok su koreografije uglavnom inspirirane zlatnom erom MTV hitova, a protežu se i kroz druge njene video uratke. Njen stil čiji su korijeni u 80-ima, riđa kosa sakupljena u zanimljivu frizuru na vrhu tjemena i jarki crveni ruž već su nadahnuli modne djelatnike da je angažiraju u kampanjama. Tako se našla radeći za Fendi, a snimila je i nekoliko editorijala, primjerice za Nylon Magazine.

Na nadolazećim MTV Europe Music Awards nominirana je u četiri kategorije, između ostalih za najbolji video i najboljeg novog izvođača, a 9. studenog vidjet ćemo hoće li iz Glasgowa ponijeti koju nagradu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više