Search

Playlista za trčanje je važnija nego što mislite, evo i zašto

Tekst: BURO.

Ako niste zadovoljni tempom trčanja, možda je vrijeme da promijenite playlistu. Nedavna studija je otkrila da, iako Drake ima neke od najslušanijih pjesama na svijetu, njegove playliste nisu najbolji izbor za trčanje. Dakle, nije do vas, do njega je.

Sprovedeno je istraživanje na grupi od 60 trkača kako bi se utvrdilo jesu li glazbenici koje su slušali u korelaciji s njihovom brzinom trčanja. Podaci su otkrili da su oni koji su slušali Beyoncé mogli povećati brzinu i skratiti vrijeme trčanja u prosjeku za (čak) dvije minute i 45 sekundi, oko 33 sekunde po kilometru manje od osobnog rekorda.

Oni koji su slušali Drakea, s druge strane, iskusili su značajno usporavanje tijekom trčanja. Pored njega, oni koji su izazvali usporavanje trkača su: BTS, Doja Cat, Nicki Minaj i Katty Perry.

Možda iznenađujuće, ali oni koji su omogućili trkačima da svoje vrijeme podignu na novu razinu su Kanye West, Travis Scott, Cardi Bi, Rihanna, Harry Styles i Britney Spears. Stoga, pazite koga slušate kad krećete na trčanje.

više