Search

Pogledajte novi videospot Nine Kraljić

Pogledajte novi videospot Nine Kraljić

"Lighthouse"

Image: Ivan Črepić Čum

Nina Kraljić, hrvatska predstavnica na ovogodišnjemu Eurosongu, predstavlja službeni videospot za pjesmu "Lighthouse"

Redatelj Filip Filković Philatz tvrdi kako je suradnja s Ninom bila sjajna i ističe smjernice koje su ga vodile u osmišljavanju scenarija: Glavna je zamisao bila izgraditi cijeli svijet koji okružuje i zaokružuje i pjesmu i Ninu. Sve je zamišljeno kao mala drama na temelju neke velike pozadinske priče, koju je lagano pohvatati s pomoću niza malih uzoraka koje dajemo u spotu. Prve riječi zapisane na papir dok sam smišljao ideju bile su svemir, svjetlo, svjetionik (prekrižen crtom), kiša i neka prijetnja, a od toga je nastao scenarij, izjavio je redatelj Philatz i dodao: Mislim da svi očekuju svjetionik u spotu, ali mi smo napravili drukčiji svjetionik od očekivanoga. U njemu se nalazi jedna od dviju Nina u spotu, te se oko toga odvija i harmonični vrhunac spota. 

Pogledajte novi videospot Nine Kraljić (фото 1)

Nina Kraljić oduševljena je scenarijem i spotom koji je snimljen poput kratkometražnoga filma. Najviše joj se sviđa to što je tema nade simbolički i dublje prikazana te nema očekivanih motiva vode i svjetionika. Pratimo priču zabrinute Nine na planeti Zemlji, koja traži svoju poveznicu s duhovnom Ninom, koja neopterećena zemaljskim poteškoćama i nevoljama lebdi mirna u svemiru i daje nadu. Na kraju spota problemi, u obliku opasnih statista, odvoze Ninu koja se s njima suočava, ali i spoznaje da nije sama te da ima zaštitu.

Raspored Nine Kraljić ovih je dana ispunjen predstavljanjem pjesme i pripremama za Stockholm. Nakon TV premijere i gostovanja u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" Nina se već sljedeći dan zaputila u Amsterdam, gdje je 9. travnja nastupila u sklopu programa Eurovision in Concert, a zatim putuje u London, gdje 17. travnja sudjeluje na događanju London Eurovision Party. Nina Kraljić nastupit će u prvoj poluzavršnici Eurosonga, 10. svibnja u Stockholmu, a cjelokupni stožer hrvatske predstavnice vjeruje i u njezin plasman u  samu završnicu natjecanja 14. svibnja.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više