Search

Ponovno je uspjela: Beyoncé snimila novi vizualni album i iznenadila sve

Ponovno je uspjela: Beyoncé snimila novi vizualni album i iznenadila sve

Tekst: D.D.


Image: Disney

Kraljica surprise glazbenih album, r'n'b diva Beyoncé, ponovno je, kako sama kaže u svojoj pjesmi, zaustavila svijet i iznenadila viješću da je priredila još jedan, i to vizualni, album kojeg ćemo imati prilike pogledati i poslušati 31. srpnja. 

Riječ je o uratku kojeg je glazbenica sama napisala i režirala, pod nazivom "Black is King", a nalazi se i u produkcijskom timu koji stoji iza filma. Iako je uradak bio zamišljen kao svojevrsni nastavak na uspješnu suradnju koju je prije godinu dana ostvarila s Disneyjem na remakeu kultnog crtanog filma "Lion King" i soundtracku filma "Lion King: The Gift", vizualni album ubrzo se pretvorio u umjetničko djelo koje šalje snažnu poruku u doba kada se Sjedinjene Američke Države (a i cijeli svijet) bori protiv rasizma.

Globalna premijera filma zakazana je za kraj srpnja, a glazbenica koja je nagrađena s čak 24 nagrade Grammy teaser je objavila putem svojeg Instagram profila. Kako stoji u službenom priopćenju kompanije u njezinom vlasništvu Parkwood Entertainment, vizualni album zamišljen je kao nastavak na lekcije koje Disneyev film prenosi mladim ljudima, a produkcija je trajala gotovo godinu dana, i to s glumcima i ekipom koji predstavljaju raznolikost i inkluzivnost.

Scenarij o izdaji, ljubavi i pronalaženju identiteta ono je na čemu se temelji i Beyonceina glazbena priča, a te bezvremenske lekcije pretvorene su u poruku za afroameričku zajednicu koja se i danas bori s ostacima povijesti. "Black is King" je afirmacija snažne kulture i otpornosti upotpunjena s prekrasnim vizualima koji naglašavaju ljepotu tradicije afroameričke kulture.

Baš kao i na glazbi za album "Lion King: The Gift", r'n'b diva okupila je neke od najpoznatijih glazbenika današnjice poput Childisha Gambina, Pharrella i Kendricka Lamara (u teaser videu se nakratko vidi i Jay-Z tako da očekujemo novi duet supružnika), a sam film je priča o povijesti koja odgaja i gradi sadašnjost, suradnja različitih kultura i generacije te priča o tome kako i oni koji su slomljeni u sebi nose nevjerojatan dar i svrhu.

Leave a comment

više