Search

Premijerno pogledajte videospot za novu pjesmu Borisa Štoka

"Voli me još ovu noć"

Image: Vanja Tataj,
screenshot

Porazgovarali smo s glazbenikom Borisom Štokom koji je nedavno krenuo solističkim pravcem, a premijerno vam donosimo i videospot za njegov novi singl "Voli me još ovu noć" koji je ovih dana snimljen u režiji Filipa Filkovića...

Fantastična obrada klasika Denis & Denis "Voli me još ovu noć" novi je singl Borisa Štoka za koji je ovih dana u Zagrebu snimljen i videospot, a koji vam premijerno predstavljamo. Naime, nakon sjajne suradnje s Yayom u pjesmi "Ove misli", Boris Štok odlučio je obraditi spomenuti veliki hit grupe Denis & Denis, a njegov odabir nije slučajan jer je upravo taj legendaran riječki bend bio pionir electro popa u kojem se Štok najbolje snalazi.

U modernom aranžmanu, građenom s dosta elektronike, emocija i ekspresija vokala ipak su stavljene u prvi plan, a sve to skupa vizualno je začinio redatelj spota Filip Filković Philatz, inače jedan od naših najtalentiranijih video autora koji je svoju ideju i viziju spota opisao ovako: "Bilo je jako zabavno raditi spot za ovaj cover jer sa coverima dolaze nove mogućnosti, no nismo htjeli igrati na sigurnost nekog retro 1980-ih looka, već smo stvorili novi Borisov potpis na staroj poznatoj pjesmi, baš kao što je i on napravio s obradom pjesme. Imali smo puno mogućnosti i vizija sa spotom, ali postavili smo vizual jako minimalističan tako da fokus bude na pjesmi i metafori interpretacije."

Premijerno pogledajte videospot za novu pjesmu Borisa Štoka (фото 1)
Inače, prije nekoliko mjeseci Boris Štok je najavio svoju solističku karijeru, a prethodni singl "Ove misli", kao i novi "Voli me još ovu noć" ono su što će za početak ponuditi publici, dok će najavljeni album prvijenac zaokružiti s nekoliko autorskih pjesama i zanimljivih obrada. Osim kao suosnivača i vokala grupe Quasarr od koje se odlučio nedavno u potpunosti oprostiti i nastaviti kao solo vokalist, a s kojima je objavio tri glazbena izdanja, Štok surađuje i s mnogim glazbenicima bilo kao pjevač, autor ili koautor tekstova. No, kako bismo ipak malo više doznali o Štoku i njegovim planovima te kako mu je bilo na snimanju spota za koji smo kao što vidite osigurali i premijeru, nismo mu propustili postaviti i nekoliko pitanja:
 
Kako je biti solo izvođač nakon dugo vremena provedenog u riječkom electro pop bendu Quasarr? Koje su prednosti i mane, jesi li osjetio svojevrsno "olakšanje"?

Ponekad malo  čudno, ipak sam oduvijek bio u bendu i trebat će mi vremena naviknuti se.  Ali, promjena je uvijek dobrodošla, pogotovo ako se želiš razvijati. Mišljenja sam da si  treba stalno postavljati  nove izazove, izlaziti iz "comfort zone", a to nikad nije jednostavno.  Sve je to novi  izazov koji pruža  milijun  mogućnosti, ali i puno posla  te odgovornosti s obzirom na to da moram iznova sve izgraditi. Puno radim i snimam, pa uz malo strpljenja i vremena, vjerujem da će se stvari brzo realizirati na terenu.

Premijerno pogledajte videospot za novu pjesmu Borisa Štoka (фото 2)
 
Tvoj drugi singl je vani, kao i spot, o čemu je riječ, kako to da si se odlučio za obradu pjesme Denis & Denis?

To je moj hommage zvuku osamdesetih. Htio sam minimalizam, samo elektronika i vokal. Malo eksperimentirati aranžmanom te dati svoju interpretaciju i ekspresiju, ali zadržati sličan senzibilitet originala. Naime, na albumu će se osim većinom mojih autorskih pjesama, naći još pokoja obrada. Ovo je dakle tek početak...
 
U svom novom video izdanju koje odlično prati senzibilitet same pjesme i tvoje izvedbe odlučio si se prepustiti u ruke iskusnog redatelja Filkovića, kako je došlo do suradnje i kako vam je bilo surađivati kroz cijeli ovaj video projekt?

Cijela suradnja i snimanje protekli su vrlo ugodno. Filip je imao jasnu ideju što i kako želi pa nije bilo lutanja. Želio sam moderan, ali i pomalo mračan ton, s naglašenom estetikom. Mislim da kamera i slika imaju vrlo lijepih trenutaka te da se audio i vizualno dobro nadopunjuju.
 
Kako bi opisao svoj glazbeni izričaj, što preferiraš u glazbi koju stvaraš i za što se nikada recimo ne bi odlučio u toj domeni?

Uvijek volim dobar groove, eksperimentirati zvukom, aranžmanima i produkcijom, a vokalom dati završnu boju pjesmi. Ali, na kraju cijelog procesa stvaranja, ono što čuješ mora odražavati tvoju osobnost. Glazba je fantastičan medij za kreativnost, bitno je samo ne ponavljati se i ne igrati na sigurno.

Premijerno pogledajte videospot za novu pjesmu Borisa Štoka (фото 3)
 
Koji su ti neki planovi u bliskoj budućnosti, što sve možemo očekivati, ima li kakav koncert u pripremi možda koji bi nam htio najaviti?

Trenutno dovršavam album i pripremam bend za live nastupe. Premda sam nestrpljiv po pitanju nastupa, vjerujem da singlovima treba dati prostora i vremena da ih publika čuje i zavoli kako bi koncerti bili što bolji. Do ljeta mislim izbaciti još jedan singl te potom konačno i album. Napraviti koncertne promocije u Zagrebu, Rijeci te krenuti svirati ostatak regije. 


Što Boris Štok sluša privatno, koje posljednje albume i glazbenike imaš na svojoj playlisti i koje bi preporučio, neke bez kojih ne možeš? 

Slušam stvarno svašta, ali uglavnom uvijek je to nešto sa čime se mogu poistovjetiti -energijom, ekspresijom vokala, grooveom i slično. U posljednje vrijeme znam slušati: Tame Impalu, Michaela Kiwanuka, Florence, Kamasi Washington, a nedavno sam dobio novi album Radioheada pa i to preslušavam. Ali, oni  kojima se uvijek vratim su: Bowie, Moloko, Cave, Depeche, volim poslušati Kate Bush, Björk, Georgea Michaela i još stotinu toga...

Related articles

Buro 24/7 Selection

više