Search

Preslušali smo prvi jazz album Filipa Pavića i mislimo da biste trebali i vi, sjajan je

Preslušali smo prvi jazz album Filipa Pavića i mislimo da biste trebali i vi, sjajan je

Mladi glazbenik već osvaja domaću glazbenu scenu albomom "Terra Incognita"

Tekst: L.L.


Image: Ivan Buvinić

Mladi glazbenik Filip Pavić tek je stupio na domaću glazbenu scenu, a već nas je osvojio svojim atmosferičnim zvukom kao stvorenim za opuštanje za vrijeme sve hladnijih večeri. Pavić je jedan od rijetkih, a danas poznatijih glazbenika ove vrste na domaćoj sceni i upravo zato, jazz glazba u modernom izdanju koju stvara ovaj umjetnik zvuči još mrvicu primamljivije.

Filip Pavić gitaru je počeo svirati sa samo 11 godina, a nakon završenog studija Jazz gitare na Univerzitetu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu, počeo je surađivati s glazbenicima i bendovima poput Jima Rotondija, Renata Chicca, Klemensa Marktla i drugih. Domaća ga je scena upoznala tek nedavno i to upravo zbog suradnji sa sve poznatijim glazbenicama Luce i Ninom Romić, a prošle je godine imao prilike raditi i s Jazz Orkestrom HRT-a, Jumbo Big Bandom te je bio gost na Novosadskom jazz festivalu.

Preslušali smo prvi jazz album Filipa Pavića i mislimo da biste trebali i vi, sjajan je (фото 1)

Osim toga, talentirani je umjetnik dobitnik ovogodišnje nagrade Status za Mladu nadu jazz glazbe koju dodjeljuje Glazbena Unija, a jedan od većih uspjeha na njegovom već sada dugačkom popisu postignuća je sklapanje ugovora s Croatia Recordsom za prvi samostalni autorski album "Terra Incognita".

Na albumu Filipa Pavića nazali se osam autorskih kompozicija, a ostvario je i nekoliko suradnji, između ostalih, i s pijanistom Matijom Dedićem te bubnjarom Borkom Rupenom. Sam Pavić povodom lansiranja albuma rekao je kako je u stvaranje uloženo jako puno kreativne energije te kako se nada da će slušatelji istu uspjeti doživjeti baš onako kako je zamišljena.

Iako još uvijek poprilično novo ime na domaćoj sceni, Filip Pavić svojim je prvim albumom već sada stekao poštovanje ljubitelja jazza, ali i kolega, a mi samo možemo dodati kako vikend večeri uz čašu vina i glazbu koju stvara ovaj mlad i iznimno talentiran umjetnik dugo nisu zvučale bolje.

Preslušali smo prvi jazz album Filipa Pavića i mislimo da biste trebali i vi, sjajan je (фото 2)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više