Search

Quentin Tarantino sastavio je listu omiljenih glazbenih brojeva iz vlastitih filmova i, očekivano, oduševio internet

Quentin Tarantino sastavio je listu omiljenih glazbenih brojeva iz vlastitih filmova i, očekivano, oduševio internet

Genijalac čije filmove obožavamo za fanove je pripremio pravu glazbenu poslasticu

Tekst: L.L.


Image: Getty Images

Jedan od onih detalja koji nas svaki put iznova natjera da s nestrpljenjem očekujemo novi film Quentina Tarantina, svakako je i odabir glazbe. Osim, naravno, genijalno osmišljenih likova, ekstremnog nasilja koje nekako ipak na kraju i nije tako strašno već postaje poprilično kul, reference na kultne klasike koji se često provlače kroz njegove filmove, glazba Tarantinovim filmovima daje dozu originalnosti i, na kraju krajeva, prepoznatljivosti. Upravo zato, ekipa iz Spotifya zamolila je poznatog redatelja da sastavi popis najdražih glazbenih brojeva iz vlastitih filmova.

Preuzeo je rubriku "Film&TV Favorites", kreirao playlistu i još jednom oduševio. Popis od gotovo četiri sata glazbe tako se sastoji od pjesama koje i sami često slušamo upravo zbog činjenice što nas podsjeća na neke od omiljenih filmova. Na playlisti su se tako našli očiti izbori poput "Bang Bang" Nancy Sinatre koja nas vraća u doba kada je izašao prvi nastavak "Kill Billa" te "Son Of A Preacher Man" iz legendarnog "Pulp Fictiona". S listom od čak 60 pjesama, vjerujemo, pronaći ćete svoje favorite čak i ako niste fanovi filmova Quentina Tarantina.

Popis pjesama dostupan je na Spotifyu i već je izazvao brojne reakcije oduševljenja, a dok čekamo da se pojavi i na nekom od YouTube kanala, ovih dana uživamo u soundtracku za novi Tarantinov film "Once Upon a Time in Hollywood". Film u kojem glavne uloge igraju Leonardo di Caprio, Brad Pitt, Margot Robbie i Dakota Fanning, jedan je od najjnajavljivanijih i najočekivanijih ove godine. S ovakvom glumačkom postavom i već provjereno fantastičnim odabirom glazbe, jedino što nam preostaje jest upaliti soundtrack te se priključiti napetom iščekivanju dolaska "Once Upon A Time in Hollywood" i u naša kina.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više