Search

Riđokosi Britanac nastavlja osvajati glazbene ljestvice

Riđokosi Britanac nastavlja osvajati glazbene ljestvice

Ed Sheeran sve je prepoznatljiviji diljem svijeta


Image: Buro247.kz,
mtv.com

Ed Sheeran je predstavio novi singl "Thinking Out Loud" sa svojeg posljednjeg albuma

Za Eda Sheerana prvi put smo čuli 2011. godine kada je njegova pjesma "The A Team" obišla svijet i zaposjela sve glazbene ljestvice. Album "Plus" s pjesmama "Drunk" i "Lego House" polako je osvajao srca publike i kritike nježnim baladama, Edovim ugodnim glasom i prebiranjem po žicama akustične gitare, no sve to bio tek lagani početak za 23-godišnjeg Britanca kojeg karakterizira prepoznatljiva razbarušena riđa kosa i brojne šarolike tetovaže po cijelom tijelu. Pisao je pjesme za One Direction, odradio američku turneju zajedno sa svojom dobrom prijateljicom Taylor Swift, surađivao s Eltonom Johnom, ali prava slava stigla je ove godine s njegovim drugim albumom "Multiply".

Naslovni singl "Sing" uključuje zlatne producentske prste i vokal Pharrella Williamsa, pamtljivu melodiju i plesni ritam, ali Ed se ovog puta odlučio pozabaviti snažnijom emotivnom tematikom na koju je publika puno bolje reagirala, a nije prošlo ni bez nekoliko kontroverzi.

Sretna i nesretna ljubav, prekidi, različiti odnosi... Ed sve emocije crpi iz vlastitog života i stvarnih događaja, pretače ih u svoju glazbu, ali se pokušava odmaknuti od stereotipa tipičnih ljubavnih pjesama. Poneke javne osobe mogle su se prepoznati u njegovim riječima, a najviše prašine u medijima podigla je pjesma "Don't" čiji se glavni ženski lik povezivao s Ellie Goulding, ali Ed nikada nije htio otkriti pravi identitet djevojke koja ga je prevarila. Kako izjavljuje u intervjuima, pjesme mu služe kao ispušni ventil s kojima je prebrodio mnoge životne situacije.

Ed Sheeran svoju glazbu naziva akustičnim soulom, ima zanimljivu sposobnost maskiranja težih riječi u dirljivu glazbu, a nisu mu strani ni izleti u hip-hop vode, zbog čega je mnogo više od običnog pop pjevača s pamtljivim pjesmicama. Upravo je to ono što publika i prepoznaje, čemu svjedoče milijunski pregledi svih pjesama na YouTubeu, brojne nominacije i nagrade. Pjesma "I See Fire" čak je uvrštena u službeni soundtrack drugog dijela trilogije o Hobitu prije nego što je drugi Edov album izašao na tržište, a doživjela je i mnoge remikseve.

Posljednji singl s albuma "Thinking Out Loud" objavio je u kombinaciji s plesnim videom, a sam kaže kako je produkcijski za njega bio najteži do sada. Pogledajte ga u nastavku!

Related articles

Buro 24/7 Selection

više