Search

Riječki bend Jonathan u veljači objavljuje svoj mini album

Riječki bend Jonathan u veljači objavljuje svoj mini album

"To Love..."


Image: Promo/Doris Fatur

Grupa Jonathan objavit će u ponedjeljak 13. veljače u 9 sati mini album "To Love..."

"To Love..." je prvi dio čiji će nastavak, nazvan "Or To Hold", biti predstavljen u sljedećoj fazi čime će se potpuno zaokružiti novo Jonathanovo izdanje. Prva zamisao je bila da "To Love..." sadrži sedam pjesama koje su snimljene u studijima York i GIS u suradnji s Matejom Zecom i Danijelom Garciom, ali je grupa u konačnici odlučila uključiti i zadnju finiširanu pjesmu, "Allison", realiziranu u studiju Marka Mrakovičića.

Koliko su se Jonathan kreativno razvili moglo se odlično čuti na prve dvije predstavljene skladbe - slojevitoj i moćnoj "Heaven" te rasplesanoj "Who Lies To Whom". Veliki koraci koje su napravili od nezaboravnog debuta "Bliss" osjećaju se zapravo u svakom taktu novog albuma, od otvarajuće, aranžmansko bogate "Battle, do umirujućih "Leaving Here" i "Moments" koji spadaju među njihova kreativno najjača ostvarenja. Na kraju izdanja fantastičnom "Allison" otvaraju zapravo liniju prema nastavku, albumu "Or To Hold" koji će snimati s Markom Mrakovčićem.

Popis gostujućih glazbenika donosi starog suradnika, saksofonista Ivana Kovačića Kovu te cijeli niz novih - Ana Jakšić i Diane Kovačić pjevale su prateće vokale, Tea Grubišić Mihalić, Eduard Kraljić i Sebastian Amadeo Mavrić su odsvirali violine, a Daniel Garcia i Darko Terlević klavijature.

Sedam pjesama snimio je, producirao i masterirao Matej Zec, koji je i miksao "Leaving Here" i "Heaven". Miks na "Battles", "Coming Again", "Days", "Moments" i "Who Lies To Whom" potpisuje Daniel Garcia. Autor naslovnice je Mislav Lešić aka Džedaj. Iako je bend proteklih mjeseci već izvodio nove pjesme, prvi veliki koncert na kojem će se moći čuti Jonathan će odsvirati u subotu, 28. siječnja na Brijačnici u zagrebačkom Boćarskom domu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više