Search

Rukom pisana pjesma Boba Dylana na aukciji

Rukom pisana pjesma Boba Dylana na aukciji

"Like a Rolling Stone" procijenjena na više od milijun dolara

Image: Buro247.ru

Aukcijska kuća Sotheby's u lipnju će na aukciji predstaviti original teksta pjesme "Like a Rolling Stone" koju je vlastoručno pisao Bob Dylan

"Presley to Punk: a Rock & Roll History" glazbena je aukcija kuće Sotheby's na kojoj će se pojaviti zanimljivi artefakti pop i rock glazbenika. Rukom pisana pjesma "Like a Rolling Stone" Boba Dylana iz 1965. godine bit će glavni predmet aukcije i pretpostavlja se da će postići cijenu veću od milijun dolara. Tekst će privući zanimanje kolekcionara iz dva razloga: to je prvi tekst pjesme koji je procjenom uspio dostići ovoliku cijenu, a ujedno je i prva pjesma koja je donijela Bobu Dylanu svjetsku slavu. Dragocjeni aukcijski predmet sastoji se od 4 stranice rukopisa, olovkom pisane pjesme i crtkarija velikog glazbenika.

Rukom pisana pjesma Boba Dylana na aukciji (фото 1)

Rukom pisana pjesma Boba Dylana na aukciji (фото 2)

Osim toga, na aukciji će biti ponuđen prvi ugovor Jimija Hendrixa, poziv na sud Jima Morrisona, vintage promotivni plakati Elvisa Presleya, Brucea Springsteena bendova The Rolling Stones, Led Zeppelin, Cream i drugih, ali za znatno nižu cijenu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više