Search

Sara Renar: \"Ja ne znam gdje povlačim crtu!\"

Sara Renar: "Ja ne znam gdje povlačim crtu!"

Predstavljen četvrti konceptualni album sjajne glazbenice


Image: Buro arhiva

Nakon tri studijska albuma, nagrađivana glazbenica Sara Renar izdala je svoj četvrti live konceptualni album "Gdje povlačiš crtu?" na vinilu...

Nastao kao glazbeno-scenski performans u sklopu Međunarodnog dana umjetnosti u siječnju 2017., projekt "Gdje povlačiš crtu?" nadrastao je jednokratni događaj, pa je nakon niza izvedbi u zemlji i regiji sada pretočen u live album koji se od 17. siječnja može kupiti u vinilnom i digitalnom izdanju preko Bandcampa.

Sara Renar: "Ja ne znam gdje povlačim crtu!" (фото 1)

U četrdesetak minuta vožnje kroz radiofonijski, eksperimentalni, ali i prepoznatljivo melodijski pejzaž, četvoro glazbenika i dvoje glumaca na ovom hibridnom albumu istražuju pitanje na koje nikad nećemo dobiti konačan odgovor, a postavljat ćemo ga sebi (i drugima) cijelog života.

"Namjera ovog djela je dotaknuti negdje dublje. Rasplakati, nasmijati, možda čak i iznervirati, i tko zna, možda još koji put okrenuti strane i zavrtjeti ploču iznova. Ja ne znam gdje povlačim crtu, zato se ovom temom zadnjih godinu dana i bavim. A vi, gdje vi povlačite crtu?" U projektu, uz Saru Renar i njene stalne suradnike Zdeslava Klarića i Konrada Mulvaja, sudjeluju glazbenici Vedran Peternel, Ivan Laić i članica Drame HNK u Zagrebu Dora Lipovčan, dok oblikovanje zvuka potpisuju Mateo Patekar i Izidor Vasilić. Novi album glazbenice možete preslušati ovdje. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više