Search

Sjećate li se ovih hitova? Sastavili smo popis glazbe koja je obilježila 2010-e

Sjećate li se ovih hitova? Sastavili smo popis glazbe koja je obilježila 2010-e

Oni koje ne zaboravljamo

Tekst: L.L.


Image: PR

Sitno brojimo do ulaska u 2020-e pa smo se odlučili prisjetiti najboljih hitova na koje smo plesali, veselili se i one s kojima smo se poistovjećivali od 2010. pa do danas. Na našoj se listi našlo svega po malo, a želite li, od nje možete napraviti i playlistu za dobar tulum preko vikenda.

Adele – "Rolling in the Deep" i "Someone Like You" (2011)

Sjećate li se trenutka kada se Adele tek pojavila na sceni pa počela redati hitove poput "Someone Like You" i "Rolling in the Deep"? Tu smo se negdje i sami zaljubili u genijalan glas i jednostavnost kojom je zračila glazbenica, a do danas se, priznajemo, baš ništa nije promijenilo.

Miley Cyrus – "Wrecking Ball" (2013)

Sjećamo se dana kada smo prvi puta vidjeli spot za "Wrecking Ball" i prašine koju je isti podigao. Miley više nije bila simpatična Hannah Montana, postala je glazbenica od koje ćemo, tada smo postali svjesni, vidjeti još puno. Čini nam se da bi upravo "Wrecking Ball" mogao obilježiti čitavo jedno glazbeno poglavlje te da bismo ga se s istom mišlju mogli prisjećati i za desetak, pa i dvadesetak godina.

Lykke Li – "I Follow Rivers" (2011)

Teško je vjerovati da je od izlaska "I Follow Rivers" prošlo već punih osam godina, no ova nas stvar instantno pokreće baš svaki put kada je čujemo na radiju ili nekom drugom, usputnom mjestu. Vjerojatno ne postoji osoba koja u jednom periodu desetljeća nije mogla prestati pjevušiti "I Follow Rivers" i upravo je to čini onom koju ćemo zasigurno pamtiti još dugo.

Beyonce – "XO" (2013)

Sve što Beyonce predstavi svojim fanovima baš uvijek vrati se na dobro, a pjesmom "XO" osvojila nas je još mrvicu više. Pomalo drugačija, ali prepoznatljiva, još je jednom pokazala kako zaista može sve što poželi i upravo zato, "XO" se i sami uvijek vraćamo. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni "Formation" iz 2016. godine te "1+1" i "Countdown" iz 2011. godine.

Kanye West - "Blood on the Leaves" (2013)

Iako nas u posljednjih nekoliko godina iznenađuje, pa čak i šokira novim životnim odabirima, Kanye je 2013. izbacio stvar "Blood on the Leaves" koja je na zanimljiv način obilježila jedan period njegove glazbene karijere. Nazivaju je najružnijim komadom glazbe u dugo vremena, a u isto je vrijeme intrigantna i zove na još. Baš kao i sam Kanye West.

Rihanna – "Needed Me" (2016), "Bitch Better Have My Money" (2015), "Work" (2016)

Kakav bi to popis glazbe koja je obilježila desetljeće bio kada se na njemu ne bi našla i Rihanna. Iako je u posljednje vrijeme posvećena stvaranju novih brendova, povremeno se s osmijehom na licu volimo prisjetiti glazbenih trenutaka kada je svojim izborom pogodila u baš svaki dio nas. Sjećate se "Needed me"? Dogodilo se prije samo tri godine, a nama još uvijek odzvanja u ušima kao da je bilo jučer.

S druge strane, "Bitch Better Have My Money" odjeknula je u potpuno drugom smjeru no svoje je fanove glazbenica još jednom u velikoj mjeri oduševila. Ovu stvar zasigurno ste pjevušili danima nakon prvog slušanja. Također, u suradnji s Drakeom, Rihanna se u ovom desetljeću proslavila i pjesmom "Work" o kojoj zbilja ne trebamo govoriti previše. Svatko tko je bar jednom čuo ovu stvar, vjerujemo, vrlo je često koristio Rihannine riječi u brojnim životnim situacijama. "Work, work, work."

Lorde – "Royals" (2013)

Sjajnu Lorde najbolje smo upoznali kroz pjesmu "Royals". Oduševila nas je glasom, drugačijim pogledima na život i predstavljanjem sebe. Lorde je u to doba imala tek 16 godina i osvojila je svijet. Svakako nešto čega se vrijedi prisjetiti!

Nicki Minaj – "Super Bass" (2010)

Osebujna Nicki Minaj iznenadila nas je u nekoliko navrata tijekom 2010-ih, no "Super Bass" nekako nam je najviše ostao u sjećanju. Vjerujemo kako bi razlog tome mogao biti popularni "boom badoom boom" koji, kada jednom uđe, poprilično teško izlazi iz glave.

Justin Bieber – "Sorry" (2015)

Kada je u pitanju Justin Bieber, teško je odabrati tek jednu stvar kojom je obilježio 2010-e, no "Sorry" je samo jedna od onih kojima je još jednom na zanimljiv način dirnuo svoje obožavatelje. Justin Bieber jedan je od onih koje ćemo pamtiti još dugo vremena, bez obzira na to u kojem smjeru njegova karijera možda već sutra krene.

Katy Perry – "Teenage Dream" (2010)

Kada je u pitanju obilježavanje jednog desetljeća, ne možemo ne spomenuti i više nego zanimljivu Katy Perry. Skakala je iz uloge u ulogu, a onda nam, nakon "I Kissed A Girl", u uši ušla s još jednom velikim hitom. "Teenage Dream" ubrzo nakon izlaska, priznajemo, svi smo pjevušili.

Lana Del Rey – "Video Games" (2011) The Greatest (2019)

Stvar "Video Games" opisali bismo kao najnježniju ljetnu pjesmu koju smo po izlasku naprosto obožavali, a onda i shvatili kako je nakon i samo jednog slušanja, Lanu Del Rey teško zaboraviti. Upravo smo zato, iako relativno novu, i njezinu "The Greatest" odlučili uvrstiti na naš popis. Vjerujemo kako vrijeme za ovu stvar tek stiže te kako će nas genijalna Lana Del Rey u narednom desetljeću oduševljavati svojim novim glazbenim pothvatima. Takvu je glazbenicu naprosto teško zaboraviti.

David Bowie – "Blackstar" (2015)

Posljednja i ona koju smo posebno upamtili kada je u pitanju rad velikog Davida Bowieja oduševila nas je na nekoliko razina. "Blackstar" s istoimenog albuma jedva smo dočekali i ovoj se stvari s vremena na vrijeme posebno volimo vratiti, a vjerujemo kako će tako ostati još dugo, dugo vremena.

Taylor Swift – "Shake it Off" (2015)

Ne postoji osoba koja "Shake it off" do sada nije čula, a malo je i onih koje barem jednom nije natjerala da se pokrenu, bez obzira na kojem se mjestu nalazili. Brza i plesna, Taylor Swift ovom je pjesmom naprosto osvojila svijet i vrlo lako mogla bi postati ona koje ćemo se i za desetak godina prisjećati kada tema razgovora postane upravo Swift.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više