Search

Što ćemo slušati u studenom?

Što ćemo slušati u studenom?

Novi albumi Davida Bowieja, Calvina Harrisa, Foo Fightersa, Theophilusa Londona...


Image: Buro247.com/me

Redovito pratimo zbivanja u glazbenom svijetu pa vam tako donosimo i pregled albuma različitih žanrova koji će biti lansirani ovog mjeseca

Od elektronske glazbe preko rocka do popa i rapa, neke od ovih albuma uistinu željno iščekujemo. Na popisu albuma koji će se naći na policama glazbenih trgovina u studenom bit će i neke dugoiščekivane kompilacije kultnih glazbenika poput onih Davida Bowieja ili grupe Queen, ali i nekih od najpopularnijih ličnosti današnjeg glazbenog svijeta poput Calvina Harrisa ili Eminema.

Theophilus London - Vibes (4. studeni)

Tri godine nakon odličnog debitantskog albuma "Timez Are Hard These Days", britanski glazbenik se vraća s nastavkom "Vibes". 12 pjesama na albumu producirao je nitko drugi do Kanye West, a Theophilus kroz njih progovara o ljubavi, gubitku, stanju svijesti kroz ritmičan elektro-pop zvuk. Za fotografiju naslovnice zadužen je bio Karl Lagerfeld. Impresivno.

Što ćemo slušati u studenom? (фото 1)

Calvin Harris - Motion (4. studeni)

Svjetska DJ senzacija Calvin Harris objavit će 4. studenog svoj četvrti album na kojem se nalazi i ljetni hit "Summer". Na 15 pjesama, Calvin kao i obično donosi mnoštvo velikih suradnji, primjerice s Gwen Stefani, trojkom HAIM, Seanom i drugima.

Što ćemo slušati u studenom? (фото 2)

Foo Fighters - Sonic Highways (8. studeni)

10. studenog Foo Fighters lansiraju svoj osmi album "Sonic Highways" zajedno s dokumentarnom serijom u produkciji HBO-a. Bend je snimio 8 pjesama, svaku u drugačijem gradu: Austinu, Chicagu, Los Angelesu, Nashvilleu, New Orleansu, New Yorku, Seattleu i Washingtonu. Naslovni singl albuma je već objavljeni "Something from Nothing".

Što ćemo slušati u studenom? (фото 3)

Damien Rice - My Favourite Faded Fantasy (10. studeni)

Irski pjevač ovog će mjeseca lansirati svoj prvi album u 8 godina. Sastojat će se od 8 pjesama koje je producirao američki miljenik Rick Rubin. Do 10. studenog kada će album biti objavljen, obožavatelji mogu preslušati naslovni singl "I Don't Want To Change You".

Što ćemo slušati u studenom? (фото 4)

Queen - Queen Forever (11. studeni)

Na novoj kompilaciji benda Queen naći će se neke još do sad neobjavljene skladbe. Najprominentniji je duet dviju legendi - Michaela Jacksona i Freddieja Mercuryja pod nazivom "There Must Be More to Life Than This", zatim su tu pjesma iz 1984. "Let Me in Your Heart Again" i dorađena verzija Mercuryjeve solo skladbe "Love Kills". Gitarist Brian May u jednom je intervjuu ranije ove godine izjavio kako se radi o "velikim, velikim skladbama i velikom, velikom zvuku. Nismo mogli nikako zaobići ovu glazbenu restauraciju".

Što ćemo slušati u studenom? (фото 5)

Röyksopp - The Inevitable End (11. studeni)

Norveški elektronski duo uskoro objavljuje novi album uz izjavu kako će nositi "mračnu energiju". 17 pjesama na albumu švedska pjevačica Robyn i glavna suradnica na uratku ga opisuje kao "tužnog, ali ne i hladnog. Zapravo je vrlo topao". Röyksopp su također najavili kako će "The Inevitable End", u skladu sa svojim imenom ("Neizbježan kraj"), najvjerojatnije biti njihov posljednji album.

Što ćemo slušati u studenom? (фото 6)

David Bowie - Nothing Has Changed (17. studeni)

Po prvi puta će se na jednom albumu naći kultna kolekcija Bowiejeve glazbe od 1964. do 2014. godine. Kao presjek njegove unikatne prisutnosti u glazbenoj industriji, na albumu će se naći po jedna pjesma iz svakog stvaralačkog perioda velikog glazbenika, završavajući s prošlogodišnjim izdanjem "Love is Lost".

Što ćemo slušati u studenom? (фото 7)

Eminem - Shady XV (24. studeni)

Reper Eminem album objavljuje kao 15. obljetnicu od pojave prvog albuma na glazbenoj sceni, a sastojat će se od dva dijela. Na prvom ćemo čuti pregled njegovih najpopularnijih uradaka, plus bonus u obliku originalne demo verzije pjesme "Lose Yourself", a na drugom dijelu bit će objavljeno 12 novih pjesama i novih reperovih suradnji.

Što ćemo slušati u studenom? (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više