Search

Nakon više od dvadeset godina oboren je jedan od najdugovječnijih rekorda u svijetu glazbe

Nakon više od dvadeset godina oboren je jedan od najdugovječnijih rekorda u svijetu glazbe

Tko se usudio s trona svrgnuti Mariah Carey?

Tekst: F.Š.


Image: Instagram

Popularni reper, Lil Nas X, srušio je dugogodišnji rekord pjevačice Mariah Carey kojeg je držala impresivne 24 godine. Naime, pjesma pop dive i benda Boyz II Men "One Sweet Day" bila je broj jedan na Billboardovoj top ljestvici dugih 16 tjedana, a Little Nas X ih je sada prešišao jer je njegov hit "Old Town Road" izdržao čak 17 tjedana, što nikome nije pošlo za rukom već više od dva desetljeća. Najbliži su bili Luis Fonsi, Daddy Yankee i Justin Bieber koji su 2017. godine također proveli 16 tjedana na vrhu ljestvice s popularnom pjesmom "Despacito". Na ovom velikom uspjehu, popularnom je reperu čestitala i sama Mariah koja mu se obratila putem svojeg Instagram profila.

Nakon više od dvadeset godina oboren je jedan od najdugovječnijih rekorda u svijetu glazbe (фото 1)

"Šaljem pozdrave i čestitke Lil Nas X-u koji je uspio srušiti jedan od najdugovječnijih rekorda u glazbenoj industriji. Boyz II Men i ja sretni smo i blagoslovljeni što smo toliko dugo držali rekord s ovako dobrom pjesmom koja je dodirnula srca mnogih. 'One Sweet Day' uvijek će imati posebno mjesto u mome srcu i ovim putem želim zahvaliti svima koji su mi tijekom ovih godina govorili koliko im ova pjesma znači", napisala je Mariah.

Lil Nas X

Pjesma "Old Time Road" objavljena je u prosincu prošle godine te izazvala široku raspravu u country glazbi nakon što ju je Billboard povukao s country glazbene ljestvice. Iz Billboarda su tada izjavili kako smatraju da pjesma ne sadrži dovoljno country elemenata kako bi se mogla svrstati u službenu country ljestvicu. Lil Nas X-u je potporu tada pružio veteran country glazbe, Billy Ray Cyrus, koji je napravio remix sporne pjesme dva tjedna nakon kontroverze, a dvojac je u svibnju ove godine snimio i videospot.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više